Yunanistan göçmenleri ölüme terk ediyor: 500 kişi Türk sularına itildi

Yunanistan'ın göçmenleri ölüme terk etmeye devam ediyor. Atina uluslararası sözleşmelere aykırı olarak ülkesine ayak basan düzensiz göçmenleri, Türkiye tarafına yeniden geri göndermeye başladı.

Giriş Tarihi 06 Ekim 2023, 17:07 Güncelleme 06 Ekim 2023, 17:07
Yunanistan göçmenleri ölüme terk ediyor: 500 kişi Türk sularına itildi

İÇİNDEKİLER

Yunan basını özellikle Sisam ve Midilli adalarındaki kabul merkezlerinde aşırı doluluk olduğunu belirtiyor. 2 bin 40 kişilik kapasiteye sahip Sisam Adası'ndaki kabul merkezinde 4 binin üzerinde sığınmacının kaldığı bildirildi.

GÖÇMENLERİ ÖLÜME TERK EDİYORLAR

Öte yandan Yunanistan Sahil Güvenliği özellikle 2020'den bu yana Türkiye'den Yunanistan'a geçmek isteyen göçmenlerin botlarını engelliyor, hatta zarar veriyor.

Birleşmiş Milletler (BM) ve birçok insan hakları kuruluşu da Yunanistan'ın göçmenleri geri itmelerini gündeme getiriyor.

Bu kuruluşların raporlarında, Yunanistan'ın, Türkiye ile sınır bölgesi olan Meriç'teki kara sınırlarını geçmeye çalışanlara göz yaşartıcı gaz, tazyikli su ve plastik mermi kullandığı bilgisi yer alıyor.

Şiddetin tanıkları, Yunan sınır birimlerinin aşırı güç kullanımı, darp, gerçek mühimmat kullanımı, yasa dışı gözaltı ve Türkiye'ye sistematik geri itmeler, çok sayıda hukuk ihlaline işaret ediyor.

Tüm kanıtlara, haberlere ve yetkili kuruluşların açıklamalarına rağmen geri itmeler sürüyor.