ABD destekliyor YPG/PKK zorla ellerine silah veriyor: Terör örgütü mezarları kaçırılan çocuklarla dolu

ABD’nin terör örgütü DEAŞ’la mücadele bahanesiyle destek verdiği terör örgütü YPG/PKK Suriye’de çocuk kaçırıp zorla örgüte almaya devam ediyor. YPG/PKK sadece temmuz ayında 18 çocuğu zorla silah altına aldı. Silah altına alınan çocuklar ise örgütün terör faaliyetlerinde kullanılırken görüntüleri terör örgütünün sözde medya organlarında kullanılıyor.

Giriş Tarihi 16 Eylül 2023, 17:20 Güncelleme 16 Eylül 2023, 18:21
ABD destekliyor YPG/PKK zorla ellerine silah veriyor: Terör örgütü mezarları kaçırılan çocuklarla dolu

İÇİNDEKİLER

ABD'nin DEAŞ'la mücadele bahanesi ile Suriye'de destek verdiği terör örgütü YPG/PKK, kaçırdığı çocukları zorla silah altına almaya devam ediyor. Haziran 2019'da Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisinde "Mazlum Abdi" kod adlı terör örgütünün sözde lideri Ferhat Abdi Şahin ile "örgüt bünyesindeki çocukları bırakması için" imzalanan eylem planına rağmen örgüt çocukları kaçırarak bünyesine dahil ediyor.

OKUL ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLARI KAÇIRIYORLAR
Özellikle çocukları hedef alan terör örgütü YPG/PKK, okul güzergahlarında konuşlanıp çocukları kaçırıyor ve zorla silah altına alıyor. Kaçırdığı çocukları silahlı eğitim için kamplara götüren YPG/PKK, çocukların aileleriyle iletişim kurmalarına da izin vermiyor. Silah altına alınan çocuklar ise örgütün terör faaliyetlerinde kullanılırken görüntüleri terör örgütünün sözde medya organlarında kullanılıyor.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN HEDEF KİTLESİ 14-17 YAŞ
"Bağımsız Kürt Rabıtası" adlı muhalif Kürt grup, YPG/PKK'nın temmuz ayında Suriye'nin Haseke ilinden 6, Kamışlı ilçesinden 7, Halep ilinden 5 olmak üzere 14 ile 17 yaşları arasındaki 18 çocuğu daha kaçırdığını ve sözde eğitim kamplarına götürdüğünü belirtti.

2 yıl önce Suriye'nin kuzeydoğusunda YPG/PKK'nın işgalindeki Kamışlı ilçesinde terör örgütü tarafından kızı kaçırılan Sabah Anter şu şekilde konuşmuştu:

Okulunda bir eğitim vardı. Eğitime katılalı 4 gün olmuştu, sonra irtibatı kaybettim. Bölgedeki güvenlik güçlerine ve BM ofislerine giderek bu durumu protesto ettim. Sesimi duyurmadığım kimse kalmadı ancak kızımı bir türlü bulamadım. Kızımın yaşı küçüktü. Henüz 16 yaşındayken örgüt tarafından kaçırıldı. Kızım, kardeşleriyle evde ders çalışırdı. Okula gidip gelirdi. Öğretmen olmak istiyordu.

ÖRGÜT MEZARLARI ÇOCUKLARLA DOLU
Öte yandan Haziran 2022'de terör örgütü üyelerinin gömüldüğü mezarlıkların görüntüleri ortaya çıkmış ve buradaki Arapça ve Kürtçe yazılı mezar taşlarında 14-17 yaş arasında çok sayıda çocuk bulunduğu dikkat çekmişti. Bu mezar taşları, örgütün kaçırdığı çocukları nasıl bir sona sürüklediğinin en net göstergelerinden biri.

ÇOCUK HIRSIZLARINA ABD'DEN TAM DESTEK
Eli kanlı terör örgütü çocukları ailelerinden koparıp ölüme sürüklerken PKK'ya destek veren ABD ise demokrasi, insan ve çocuk haklarından söz etmeye devam ediyor. YPG/PKK ile iş birliğine açıkça devam eden ABD bir yandan da örgüte TOW füzeleri, roketatarlar, askeri araçlar, hafif ve ağır piyade silahları, para ve siyasi destek vermeye devam ediyor.

TERÖR ÖRGÜTÜ ELEBAŞINI BM'DE AĞIRLAMIŞLARDI
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in "silahlı çatışmalarda çocuklar" konusundaki özel temsilcisi Virginia Gamba, 29 Haziran 2019'da BM Cenevre Ofisi'nde bir araya geldiği PKK/YPG'nın elebaşılarından "Mazlum Abdi" kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile "örgütün bünyesindeki çocuk savaşçıları bırakması için" hazırlanan eylem planına resmi törenle imza atmıştı. Türkiye, BM'ye konuyla ilgili protesto notası vermişti.

TERÖR ÖRGÜTÜ 1200 ÇOCUĞU ZORLA SİLAHLANDIRDI
BM İnsan Hakları Konseyi, 16 Ocak 2020'de yayımladığı raporda, PKK/YPG'li teröristlerin, Suriye'de çocukları "savaşçı" olarak kullandığına dair bulguları paylaşmıştı.

Terör örgütü PKK/YPG'nin çocukları savaştırması, ABD Dışişleri Bakanlığının 26 Haziran 2020'de yayımladığı "2020 İnsan Kaçakçılığı Raporu"yla da gündeme geldi. Raporda, "YPG, Suriye'nin kuzeybatısındaki sığınma kamplarından 12 yaşındaki kız ve erkek çocuklarını bile zorla silah altına almaya ve kullanmaya devam etti." ifadeleri yer aldı.

BM, hazırladığı Ocak-Aralık 2022 dönemine ilişkin "Yıllık Silahlı Çatışmalarda Çocuklar" raporunda da terör örgütü PKK ile Suriye uzantısı SDG ve YPG'nin, 2022'de 1200'den fazla çocuğu "asker" olarak kullandığı belirtildi.

Raporda, PKK'nın Suriye kolu SDG'nin 637 çocuğu, PKK/YPG ve SDG'ye bağlı yapılanmaların ise 633 çocuğu silahlı kadrosuna aldığı kaydedilirken BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in şu ifadelerine yer verildi:

Çocukların HPG/PKK tarafından asker olarak kullanılmasından son derece endişeliyim. Onları, çocukları asker olarak ve farklı amaçlar için kullanmayı sonlandırmaya ve saflarındaki tüm çocukları serbest bırakmaya davet ediyorum.