24 saatte iki saldırı: Ukrayna Savaşı alevleniyor! Kerç Köprüsü’nde kritik önlem

Ukrayna ile Rusya arasında tansiyon yükseldi. Sivastopol’de Rusya’ya ait denizaltı ve savaş gemisini vuran Ukrayna ordusu bugün yeniden saldırıya geçti. Sabaha karşı düzenlenen saldırıda Rus mevzileri hedef alınırken Rusya ise işgal altındaki Kırım ile Rusya’yı birbirine bağlayan ve geçtiğimiz yıl Putin’in doğum gününde Ukraynalılar tarafından patlatılan Kerç Köprüsü’nü trafiğe kapattı.

Giriş Tarihi 14 Eylül 2023, 11:45 Güncelleme 14 Eylül 2023, 11:45
24 saatte iki saldırı: Ukrayna Savaşı alevleniyor! Kerç Köprüsü’nde kritik önlem

İÇİNDEKİLER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile yapacağı görüşme yapacağı güne Kırım'da saldırı haberi ile başlamıştı. Ukrayna, Kırım Yarımadası'nda Rus donanmasına ait denizaltı ve savaş gemisini yok etmişti. Dün yapılan saldırıyı henüz 24 saat geçmeden yeni patlamalar izledi. Sabaha karşı 05.40'ta yapılan saldırının etkisi 250 kilometre uzaklıktan hissedildi.

RUSLARA ÜST ÜSTE İKİ DARBE

Kırım Yarımadası'nın başkenti Sivastopol'de salı gününü çarşambaya bağlayan gece yarısı büyük bir patlama meydana gelmişti. Patlamalar aralıklarla devam ederken Moskova Sivastopol Limanı'nda füzelerin hedefi olan bir Rostov on Don adlı denizaltı ve bir büyük çıkarma gemisi Minsk'i neredeyse yok etmişti.

İNGİLİZ FÜZELERİ 2 GEMİYİ YOK ETTİ

Limana yapılan saldırı Rus donanmasına yapılan en büyük saldırılardan biri olarak kaydedilirken Ukraynalıların deniz üssünü İngiltere'nin tedarik ettiği kruz füzeleriyle hedef aldığı ortaya çıktı.

Ukrayna ordusu dün gece Rus hedeflerini bir kez daha vurdu. Sivastopol'un kuzeyinde yer alan Yevpatoriya'da (Gözleve) defalarca patlama oldu. En güçlü patlamanın yerel saatle 05.40'ta kaydedildiği bildirildi.

GEÇEN YIL PATLATILMIŞTI: KERÇ KÖPRÜSÜ KAPATILDI

Saldırının etkisi 250 kilometre uzaklıktan hissedilirken Kırım Yarımadası ile Rusya'yı birbirine bağlayan Kerç Köprüsü Rus işgalciler tarafından trafiğe kapatıldı. Geçtiğimiz yıl Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in doğum gününde Kerç Köprüsü'nde büyük bir patlama meydana gelmiş. Bombalı saldırıyı Ukrayna'nın yaptığı ortaya çıkmıştı. Saldırıyı Ukraynalılar üstlenmişti.