Ekrem İmamoğlu'nu parlatan İngiliz basından sonra İsviçre basını da devrede! Muhalefete çağrı: Erdoğan karşısında yeninden birlik olun

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı büyük bir hezimet yaşayan CHP ve ortaklarına destek veren küresel çetenin İngiliz ayağı rotayı CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çevirdi. Bugüne kadar 20’ye yakın ismi parlatmaya çalışan Reuters, Financial Times gibi İngliliz yayın kuruluşları şimdi de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı adaylığını açıklayamayan ve İstanbul'da belediyecilik yapmak yerine Türkiye'yi gezen İBB Başkanı İmamoğlu'nu göklere çıkardı. İngilizler açık açık “CHP’yi İmamoğlu yönetmeli” imasında bulundu. Öte yandan İsviçre basınıda devreye girdi. Muhalefete birlik çağrısında bulunan Neue Zürcher Zeitung (NZZ) isimli medya organı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Giriş Tarihi 17 Ağustos 2023, 12:22 Güncelleme 17 Ağustos 2023, 22:20
Ekrem İmamoğlu’nu parlatan İngiliz basından sonra İsviçre basını da devrede! Muhalefete çağrı: Erdoğan karşısında yeninden birlik olun

İÇİNDEKİLER

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'na karşı büyük bir seçim yenilgisi alan CHP ve ortaklarına destek veren küresel çete yeni bir operasyon başladı.


KÜRESEL ÇETENİN ŞİŞİRDİĞİ YENİ İSİM EKREM İMAMOĞLU
Daha önce Başkan Erdoğan'a karşı Ekmeleddin İhsanoğlu, Muharrem İnce, Abdüllatif Şener, Selahattin Demirtaş, Meral Akşener, Mansur Yavaş ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu parlatmaya çalışan kürsel çetenin medya ayağı şimdi de CHP'li Ekrem İmamoğlu'na rotasını çevirdi.



Geçtiğimiz yıl Şubat ayında İngiliz Büyükelçi Dominick Chilcott'un İstanbul'da yoğun kar yağışının etkili olduğu gün yemek yiyen İmamoğlu, tepkileri umursamamıştı.

İNGİLTERE İMAMOĞLU'NU ADAY YAPAMAMIŞTI
Ardından Chilcott'u makamında ağırlayan İmamoğlu, İngiltere'ye gidip, Türkiye'yi şikayet etmişti. Tüm bu çabalara rağmen İngiltere, İmamoğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı yapamamıştı. Ancak İngiliz medyası İmamoğlu'nu parlatma devam ediyor.

Dün harekete geçen İngiliz medyası İmamoğlu güzellemesi yaptı. Financial Times, "İmamoğlu, dağılan muhalefeti bir araya getirmeye çalışıyor. Büyük adım" ifadelerini kullandı.



Reuters, "önemli muhalefet figürü" yorumunda bulunurken haberinde, İmamoğlu'nun Mayıs ayındaki genel seçimlerde muhalefet lideri olarak seçilmediğine ancak önümüzdeki yıllarda Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşı en büyük umutlardan biri olduğunu yazdı. Küresel çetenin İngiliz ayağı, İmamoğlu'nu parlattığı haberinde 2019 yerel seçimlerinde terörün siyasi ayağı HDP ve CHP arasında yapılan ittifaka dikkat çekti. Haberde, İmamoğlu'nun muhalefete toptan değişim çağrısı yaptığı belirtildi.

Middle East Eye ise, "İBB Başkanı, Kılıçdaroğlu'ndan daha karizmatik" diye yazdı.

Bu durum sosyal medyada eleştirilere neden oldu:

- Hala İngiliz'den medet uman bir muhalefet var.

- İstanbul'u bitiren adamı Türkiye'yi bitirmesi için istiyor. İngiliz ister de, Türkler bunu kabul eder mi!

- İngilizler akıllanmaz. Bunu bir kez daha anladık.

- Ah be İmamoğlu, şu çabanın onda biri kadar İstanbul'u düşünsen.

- Londra-İstanbul hattı yine harekete geçti.



İSVİÇRE BASINI DA DEVREDE
Yaşananların gölgesinde İsviçre merkezli Almanca yayınlar yapan Neue Zürcher Zeitung (NZZ) isimli medya organı, Türkiye'de gelecek yıl yapılacak yerel seçimler öncesinde muhalefet partilerine birlik olun çağrısında bulundu.



"ERDOĞAN ARKASINA YASLANABİLİR"
"Türk muhalefeti, Erdoğan ve AK Parti karşısındaki yenilgiyi hâlâ sindiremedi ve kavgaya tutuştu" denilen haberde, "Erdoğan arkasına yaslanabilir" ifadeleri kullanıldı. 'Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında seçim kazanmanın tek yolunun muhalefetin birlik olmasından geçtiğini' vurgulayan NZZ, "Mayıs yenilgisi sonrası Altılı Masa ittifakından eser kalmadı."
dedi.



İSVİÇRE BASINININ DA HEDEFİ KILIÇDAROĞLU: KAYBETTİ AMA BIRAKMIYOR
Gazeteci Bedrettin Bölükbaşı'nın aktardığına göre NZZ, Kılıçdaroğlu'nu da hedef aldı. "Kılıçdaroğlu, bir kez daha kesin olarak yenilmesine rağmen parti liderliğinden ayrılmıyor." vurgusu yapılan haberde, "Kılıçdaroğlu, öz eleştiri yapma ihtiyacı duymuyor. Seçimden sonra kaybetmediğini, sadece kazanamadığını söyledi. Erdoğan hükümeti için CHP içerisindeki kavga göklerden gelen bir hediye. Muhalefet kendisi ile meşgulken özellikle yerel seçimlerden hükümet için tehlike teşkil etmiyor." denildi.

"Kavgayı sonlandıramazlarsa yerel seçimler için durum parlak görünmüyor." ifadelerine yer veren NZZ, "Hükümet karşıtlarının Erdoğan karşısında tek şansı birlik olmak, ama Mayıs yenilgisi sonrası Altılı Masa ittifakından eser kalmadı" görüşünü okuyucularına aktardı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN