Joe Biden'dan garip hareketler: Görevliler anında müdahale etti

ABD Başkanı Joe Biden imza attığı garip hareketlere bir yenisini daha ekledi. Biden Kuzey Carolina'da yaptığı bir konuşma sonrası şaşkın tavır içerisinde garip hareketle sergiledi. Etrafındaki kadınların üzerine doğru yütüyen Biden'e görevliler müdahale etti.

Giriş Tarihi 10 Haziran 2023, 16:32 Güncelleme 10 Haziran 2023, 16:50
Joe Biden’dan garip hareketler: Görevliler anında müdahale etti

İÇİNDEKİLER

80 yaşındaki ABD Başkanı Joe Biden garip hareketlerine bir yenisini daha ekledi.

ABD Başkanı Joe Biden Kuzey Carolina'da yaptığı bir konuşma sonrası ilginç hareketler sergiledi.

ŞAŞKIN ŞAKIN ETRAFA BAKIP KADINLARIN ÜZERİNE YÜRÜDÜ
Şaşkın şaşkın etrafına bakınan Biden önce çalan müziğe ritim tutuyor gibi yaptı daha sonra etrafındaki kadınların üzerine doğru yürüdü.

GÖREVLİ MÜDAHALE ETTİ
Olaya müdahale eden görevli Joe Biden'ın kulağına bir şeyler söyleyerek salondan çıkardı.

İşte o görüntüler;

İLK DEĞİL
ABD Başkanı Joe Biden'ın garip hareketleri ilk değil... Biden sık sık gaflara ve akılalmaz hareketlere imza atıyor.

YERE DÜŞTÜ ZEMİNİ SUÇLADI
ABD Başkanı Joe Biden, Colorado'da ABD Hava Kuvvetleri Akademisi öğrencilerinin mezuniyet töreninde sahnede yere düştü.

ABD BAŞKANI BİDEN YERE DÜŞTÜ I VİDEO İZLE

Biden, Colorado'daki ABD Hava Kuvvetleri Akademisi öğrencileri için düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmanın ardından öğrencilere diplomalarını takdim ettikten sonra sahnede ayağı takılarak dengesini kaybetti ve yere düştü.


Öğrenciler, aileleri ve askeri liderlerin bulunduğu etkinlikte bir öğrenciye diplomasını verdikten sonra Biden'ın koltuğuna oturmak üzere döndüğü sırada sahnede ayağı kayarak dizlerinin üzerine düştüğü görüldü.





Biden, korumaları ve sahnedeki Hava Kuvvetleri subayının yardımıyla ayağa kalktı. Ayağa kalktıktan sonra yerde duran bir şeye işaret eden Biden'ın ayağının oraya takıldığını ima ettiği görülüyor.

KANADA İLE ÇİN'İ KARIŞTIRDI

Biden geçtiğimiz aylarda ABD ile Kanada, göç, savunma ve güvenlik de dahil olmak üzere iki ülkeyi ilgilendiren bir dizi sınır ötesi sorunla ilgili yapılan güncellemeleri açıkladı.

Kanada'ya resmi ziyaret gerçekleştiren ABD Başkanı Joe Biden, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile görüştü ve açıklamada yaptığı esnada büyük bir gafa imza attı.

KANADA YERİNE ÇİN DEDİ
Biden, göçmen politikası hakkında Kanada'ya övgüde bulunmak isterken "Bugün Çin'i alkışlıyorum" ifadelerini kullandı.

Hemen kendini düzelterek ve "Affedersiniz, Kanada'yı alkışlıyorum ... Çin hakkında ne düşündüğümü anlayabilirsiniz" diyen Biden'ın bu gafı sonrası salondan kahkaha sesleri yükseldi.

KAMBOÇYA İLE KOLOMBİYA'YI KARIŞTIRDI
Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) zirvesinde yaptığı konuşmada ev sahibi ülke Kamboçya'yı Kolombiya ile karıştırdı. Biden, konuşmasında, "Artık Kamboçya'da tekrar bir araya geldiğimize göre, halihazırda kaydettiğimizden daha güçlü ilerlemeler kaydetmeyi dört gözle bekliyorum. Kolombiya'nın ASEAN başkanlığındaki liderliği ve hepimizi ağırladığı için başbakana teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

ÖLEN KONGRE ÜYESİNİN NEREDE OLDUĞUNU SORDU
Biden geçtiğimiz yıl yaptığı başka bir gafta ölen kongre üyesinin nerede olduğunu sordu.

"JACKİE NEREDE?"
ABD Başkanı Biden Beyaz Saray'da verdiği bir konferans sırasında geçtiğimiz Ağustos ayında ölen Cumhuriyetçi Indiana Temsilcisi Jackie Walorski'ye seslendi.

Biden üyenin öldüğünü unuttarak "Jackie, burada mısın? Jackie nerede?" diye sordu.

Oysaki Biden o üye için taziye mesajı da yayımlamıştı.

İşte o mesaj;

KONUŞMA SONRASI TUHAF HAREKETLER
Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul Toplantıları için New York'ta bulunan ABD Başkanı Joe Biden "Küresel Fon'un Yedinci İkmal Konferansı" adlı bir konuşma yaptı.

JOE BIDEN'DAN KONUŞMA SONRASI TUHAF HAREKETLER | VIDEO


ABD Başkanı Joe Biden, Küresel Fon'a 6 milyar dolar bağışta bulunacakları taahhüdünde bulunurken, konuşma sonrası yaptığı tuhaf hareketler gündem oldu.



NEREDE OLDUĞUNU UNUTTU
Konuşmasını sonlandıran Joe Biden alkışlarla kürsüden ayrılırken bir anda durmaya başladı. Robot figürlerini andıran hareketler sergileyen ABD Başkanı sosyal medyada alay konusu oldu.

ABD medyasındaki haberlerde bu anlar için 'kaybolmuş gibi göründüğü ve duyulmayan bir şey söylediği görülebiliyor' denildi.

BOŞLUKLA TOKALAŞMIŞTI
Daha önce de benzer görüntülerin ortaya çıkmasına neden olan Biden, bir konuşmasının ardından boşlukla tokalaşmıştı.

İLGİNÇ SORU: ŞİMDİ NE YAPIYORUM?
ABD Başkanı Joe Biden'ın gafları saymakla bitmiyor. Tel Aviv'deki Ben Gurion Havaalanı'na ulaşan Biden uçaktan indikten sonra bir yetkiliye sorduğu "Şimdi ne yapıyorum" sorusu dikkat çekmişti.


KAYBETTİĞİ SANDIĞI MASKESİ CEBİNDEN ÇIKMIŞTI
Georgia eyaletinde bir konuşma gerçekleştireceği sırada ABD Başkanı Biden, 30 saniye kadar bir süre maskesini aradı. Biden, aradığı maskeyi sonunda cebinde bulmuştu.



PROMTER BOMBASI
Biden'ın bir prompterdan okuduğu gündem mesajları sırasında gerçekleşti. Canlı yayında prompterdan yazılanları okuyan Biden prompterda bulunan 'Alıntıyı sonlandır' 'Satırı tekrarla' şeklindeki notlarını da yanlışlıkla okumuştu.


2 DAKİKALIK AÇIKLAMA İÇİN 8 TALİMAT
Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada talimat listesi ifşa olmuştu. ABD Başkanı'nın yapması gereken talimatlar ve açıklamalar madde madde yazılmıştı. Biden ve Beyaz Saray konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınmıştı.


Talimat kağıdında şunlar yazıyordu:

Roosevelt Odası'na gireceksin ve katılımcılara merhaba diyeceksin.

Oturacaksın.

Basın mensupları gelecek.

Sen 2 dakika brifing vereceksin.

Basın mensupları odadan çıkacak.

Liz Schuler'e bir soru soracaksın. (Hatırlatma: Liz çevrimiçi olarak toplantıya katılacak)

Katılımcılara teşekkür edeceksin.

Katılımcılara teşekkür edip odadan çıkacaksın.



BAŞKAN OLDUĞUNU UNUTTU
Biden, Mart ayında koronavirüs salgını ile alakalı Beyaz Saray'da ulusa sesleniş konuşmasında ilginç bir açıklamaya imza atmıştı. Biden, konuşmasının bir bölümünde kendisinin ABD Başkanı olduğunu unutmuş. Amerika'nın başkanının, Kamala Harris olduğunu ifade etmişti.

TRUMP 'BUNAK' DEMİŞTİ
Dünyanın en yaşlı başkanlarından biri olan 79 yaşındaki Biden'ın akıl sağlığı daha önce ABD gündeminde defalarca kez tartışma konusu oldu. Eski Başkan Donald Trump Biden'a seçim kampanyasında 'bunak' demiş ve bilişsel teste girmesi haline sınıfta kalacağını öne sürmüştü.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN