Son dakika: Batı'nın nükleer savaş senaryolarına Rusya'dan rest: Parçası olmak istemiyoruz

Son dakika haberi... Son zamanlarda dolaşan nükleer saldırı iddialarına yanıt veren Rusya, "Batı liderleri her gün nükleer söylemlerle oynuyor. Rusya bunun bir parçası olmak istemiyor." sözlerine yer verdi. Biden ve Putin'in muhtemel görüşmesi için taraflardan herhangi bir adım gelmediği de açıklandı.

Giriş Tarihi 12 Ekim 2022, 12:04 Güncelleme 12 Ekim 2022, 14:38
Son dakika: Batı’nın nükleer savaş senaryolarına Rusya’dan rest: Parçası olmak istemiyoruz

İÇİNDEKİLER

Rusya'nın Ukrayna işgalinde nükleer risk endişeleri sürerken, Kremlin'den Batı'ya yönelik flaş bir açıklama geldi. Kremlin, batı merkezli 'nükleer savaş senaryolarına' karşı çıktı.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Batılı liderlerin nükleer silahların potansiyel kullanımına ilişkin söylemlerinin zarar verici ve provokatif olduğunu belirtti. Uluslararası ajanslarda yer alan son dakika bilgilerine göre Peskov, "Rusya, bunun bir parçası olmak istemiyor ve olmayacak," açıklamasını yaptı.

Rus sözcü, G7 ülkelerinin 'Kiev rejimini' işlediği suçlardan sorumlu tutması gerektiğini de sözlerine ekledi. Putin-Biden görüşmesi için ise ne ABD ne de Rusya'nın herhangi bir girişimde bulunmadığı açıkladı.

YAPACAĞINI SANMIYORUM
ABD Başkanı Joe Biden CNN International'dan Jake Tapper'a açıklamalarda bulunan Joe Biden, Putin'in taktik nükleer silah kullanıp kullanmayacağı sorusuna ise, "Yapacağını sanmıyorum" şeklinde yanıt verdi.

Biden, "Dünyanın en büyük nükleer güçlerinden birini elinde bulunduran bir dünya liderinin, Ukrayna'da taktik nükleer silah kullanabileceğini söylemesini sorumsuzca buluyorum" ifadesini kullandı.

STOLTENBERG'DEN AÇIKLAMA
Kremlin'in sert tepki verdiği NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg bugün Brüksel'de yaptığı açıklamada Ukrayna hava sahasının korunması için çağrıda bulundu.

Stoltenberg, "NATO müttefiklerinin hava sistemi sağlanması konusundaki tutumlarını memnuniyetle karşılıyorum. Almanya'dan gelecek sistemler önemli, son günlerde korkunç saldırılar oldu. Enerji ile ilgili sorunlar söz konusu. Kış yaklaşırken Ukrayna için hava sistemine ihtiyaç olduğu bir gerçek." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN