70 yıllık saltanatı son buldu Prens Charles, tahta kuruldu!

Kraliçe Elizabeth’in 70 yıllık saltanatı son buldu. Prens Charles, tahta kuruldu! Bir zamanlar saray metresi denilen Camilla Parker ise ‘Konsort Kraliçe’ oldu. Tacında, Sultan Abdülmecid’in hediye ettiği elmasın bulunması gündeme oturdu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2022 Güncelleme 11 Eylül 2022, 06:56
70 yıllık saltanatı son buldu Prens Charles, tahta kuruldu!

İÇİNDEKİLER

İngiltere tahtının 70 yıllık hükümdarı Kraliçe 2. Elizabeth, 8 Eylül'de hayatını kaybetti. Yerine oğlu Charles geçti. 73 yaşında tahta oturan Kral 3. Charles için dün Katılım Konseyi tarafından tören düzenlendi. Saint James Sarayı'ndaki törenle resmen Kral ilan edilen Charles, "Annemin saltanatı eşsizdi. Bana verilen ağır sorumluluğun arkındayım" dedi. Kraliçe'nin ölümüyle birlikte aile içindeki tüm dengeler değişti. Buna göre Charles'ın eşi Camilla Parker'ın Konsort Kraliçe olacağı kesinleşti. Daha önce yeni Kral'la evlilik dışı ilişkileri nedeniyle 'Saray metresi' olarak adlandırılan Camilla'nın da Charles'la birlikte taç giyeceği belirtildi. Camilla'nın takacağı tacın 2 bin 800 tane elmasla süslü olduğu, üzerinde 1856'da Osmanlı Padişahı Abdülmecid'in Kraliçe Victoria'ya hediye ettiği elmaslardan birinin de bulunduğu belirtildi. Kraliyet eserlerini koruyan kurum, taç ve değerli elmasla ilgili şu bilgileri verdi: Türk elması, 1856'da Sultan Abdülmecid tarafından Kraliçe Victoria'ya Kırım Savaşı sırasında İngilizlerin desteğine şükran ifadesi olarak bir hediyeydi...



MÜCEVHERLERİ SERVET DEĞERİNDE
Kraliçe Elizabeth'in kişisel serveti tam 500 milyon dolardı. Broş, taç, kolye ve inci küpeleriyle göz kamaştırdı! Mücevherlerinin değerinin ise 3.48 milyar dolar olduğu açıklandı.



Charles, dün Katılım Konseyi'nin düzenlediği törenle ülkenin kralı oldu.



MEGHAN'A VETO
Prens Harry'ın eşi Meghan Markle, Kraliyet Ailesi'nden veto yedi! Charles, Markle'ın Kraliçe'nin hayatını kaybettiği Balmoral'a gelmesini istemedi.



PRENSES OLDU
Kral Charles'ın büyük oğlu William ile gelini Kate, Galler Prensi ve Prenses'i ilan edildi. William'ın 9 yaşındaki George ise tahtın 2 numaraları varisiydi!



Camilla, henüz 24 yaşındayken Prens Charles'la bir polo maçında tanıştı. Ancak Kraliçe'nin itirazı üzerine ikili ayrıldı. Bu sırada Charles, Diana ile evlense de Camilla'dan kopamadı. Uzun yıllar yasak aşk yaşayan ikili, her zaman Diana'nın ölümüne yol açmakla suçlandı!



İngiltere'nin yeni Kral ve Kraliçesi için önümüzdeki aylarda taç giyme töreni yapılacak... 1856'da Sultan Abdülmecid'in hediye ettiği elmas, İngiltere Kraliçesi'nin tacını süslüyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN