Gaf mı yaptı yoksa gerçekten kanser mi? ABD Başkanı Biden'dan gündeme bomba gibi düşen sözler

ABD Başkanı Joe Biden iklim değişikliği ile ilgili yaptığı konuşmada gündeme bomba gibi düşen sözlere imza attı. Biden, "Ben ve birlikte büyüdüğüm birçok insan kanser hastasıyız." ifadelerini kullandı. Son dönemde unutkanlıkları ve boşlukla selamlaşmasıyla tüm dikkatleri üzerine toplayan Joe Biden'ın bu sözleri "Acaba yine gaf mı yoksa gerçekten kanser mi?" sorusunu da akıllara getirdi. Takvim.com.tr, başkanlığından çok yaptığı hareketlerle gündeme gelen Biden'ın gaflarını sizler için derledi...

Giriş Tarihi 20 Temmuz 2022, 23:35 Güncelleme 21 Temmuz 2022, 03:13
Gaf mı yaptı yoksa gerçekten kanser mi? ABD Başkanı Biden’dan gündeme bomba gibi düşen sözler

İÇİNDEKİLER

Son zamanlardaki gafları ile gündemden düşmeyen ABD Başkanı Joe Biden, bugün yaptığı konuşmada sarf ettiği sözler gündeme bomba gibi düştü.


"KANSER HASTASIYIZ"
İklim değişikliği konu başlıklı konuşmasını yapmak üzere mikrafonların başına geçen ABD Başkanı, "Ben ve birlikte büyüdüğüm birçok insan kanser hastasıyız." ifadelerini kullandı.



GAF MI, KANSER Mİ?
ABD'deki bir kesim Biden'ın kanser olduğunu açıkladığını ifade ederken, diğer kesim ise yine bir gafta bulunduğunu düşünüyor.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA
ABD Başkanı Joe Biden'ın katıldığı bir etkinlikte kansere yakalandığını söylemesi üzerine Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden'ın bu ifadelerde kastının göreve gelmeden önce atlattığı cilt kanseri olduğunu bildirdi.

Biden'ın Massachusetts eyaletinde katıldığı bir etkinlikteki konuşmasında fosil yakıtlara işaret ederek "Bunlar yüzünden ben ve birçok insan kansere yakalandık, memleketim Delaware ülkede en çok kanser oranına sahip." ifadeleri kafa karışıklığı yarattı.

Birçok kişi sosyal medyadan "Biden kansere mi yakalandı?" paylaşımları yaparken, Beyaz Saray sözcü yardımcılarından Andrew Bates, Twitter hesabından konuya açıklık getirdi.

Biden'ın bu sözlerinde başkanlık görevine gelmeden önce geçirdiği cilt kanserine işaret ettiğini belirten Bates, Biden'ın geçen yıl kasım ayında yayımlanan sağlık raporunda da bu kanseri geçirdiği bilgisine yer verildiğini anımsattı.


PROMPTERIN AZİZLİĞİNE UĞRADI
Basın toplantılarında uyuya kalan ve geçtiğimiz günlerde kendisine talimatlar verildiği anlaşılan ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz günlerde prompterın azizliğine uğradı.

Biden konuşma yaptığı sırada prompterda bulunan 'Alıntıyı sonlandır' 'Satırı tekrarla' şeklindeki notlarını da yanlışlıkla okudu.

BOŞLUKLA SELAMLAŞTI
Geçen hafta İsrail'de bulunan Biden, çok konuşulacak bir harekete imza atmış ve boşlukla selamlaşmıştı.

BAŞKAN KAMALA HARRİS
Sık sık yaşadığı unutkanlıklar ve gaflarla gündeme gelen ABD Başkanı Biden, Güney Carolina Eyalet Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, aylar önce Başkan Yardımcısı Kamala Harris üzerinden yaptığı bir gafı tekrarladı.

Biden, kürsüde konuştuğu sırada Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e yeniden "Başkan" diye hitap ederek, "Şaka bir yana, elbette Başkan Harris gururlu bir Howard mezunudur" ifadelerini kullandı.



KAYBETTİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜ MASKE CEBİNDEN ÇIKTI!
Georgia eyaletinde bir konuşma gerçekleştireceği sırada ABD Başkanı Biden, 30 saniye kadar bir süre maskesini aradı.

Biden, aradığı maskeyi sonunda cebinde buldu.



Kayda alınan görüntülerde Biden'ın ayrıca "Maskem nerede?" dediği de duyuluyor.



ÜÇ KEZ YERE KAPAKLANDI
78 yaşındaki ABD Başkanı Joe Biden'ın uçak merdiveni basamaklarını çıkarken üç kez dengesini kaybetmesi geniş yankı uyandırmıştı.

Beyaz Saray olayı "şiddetli rüzgara" bağlarken, Biden sosyal medyada alay konusu oldu.



KALEMLE CEBELLEŞTİ!
Joe Biden, icraatıyla değil sakarlıklarıyla gündeme oturuyor...

Biden, 4 yeni kararnameye imza attığı kalemi bir türlü cebine koyamadı. O anlar kameralar tarafından kaydedilirken Joe Biden daha sonra kalemi pantolon cebine iliştirdi.



PUTİN'E 'KLUTİN' DEDİ
Biden, Beyaz Saray'ın YouTube hesabında gündemi değerlendirdiği sırada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e 'Başkan Putin' yerine "Başkan Klutin dedi.

Sosyal medyanın diline düşen Biden'ın gafı tepkilere neden oldu.

ABD'DE BAŞKAN KİM?
Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen bir Kabine toplantısı sonrası ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in oturuş şekli ise dikkatlerden kaçmadı.

Başkan Biden ile aynı hizada oturması ve bacak bacak üzerine atması 'ABD başkan kim?' sorusunu akıllara getirdi?

KAMALA HARRIS ABD'NİN BAŞKANI MI OLACAK?
Joe Biden ABD'nin başkan adayı Kamala Harris ise başkan yardımcısı adayı olduğu günden bu yana Harris'in adı ABD Başkanı olarak anılıyor. Bunun altında yatan neden ise Biden'ın ilerlemiş yaşı. Joe Biden mitingleri esnasında ayakta durmakta ve yürümekte zorlanınca bu iddia daha yüksek sesle dillendirilir olmuştu.

ABD yasalarına göre ABD Başkanı'nın göreve devam edemeyecek halde olması ve koltuğundan çekilmesi halinde ABD Başkan Yardımcısı ABD Başkanı olarak Oval Ofis'e geçiyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN