Amerikan CBS News kanalı Ukrayna'yı savunayım derken kirli zihniyetini de ifşa etti!

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği askeri operasyonlarda üçüncü gün de geride kalırken Amerikan CBS News kanalı muhabirinin Ukrayna'dan yaptığı canlı yayında kullandığı sözler kirli zihniyetlerini de açığa çıkardı. Muhabir canlı yayında "Burası Irak ya da Afganistan gibi onlarca yıldır çatışmaların olduğu bir yer değil; burası nispeten medeni, nispeten Avrupalı bir...şehir" diyerek dünyayı medeniler, az medeniler olarak böldükleri anlaşıldı.

Giriş Tarihi 26 Şubat 2022, 22:51 Güncelleme 26 Şubat 2022, 23:03
Amerikan CBS News kanalı Ukrayna’yı savunayım derken kirli zihniyetini de ifşa etti!

İÇİNDEKİLER

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı askeri harekat 3. gününde devam ediyor.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus güçlerine ait 14 savaş uçağı, 8 helikopter, 102 tank ve 536 zırhlı aracın vurulduğunu, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihayil Podolyak da 3 bin 500'den fazla Rus askerin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Gündüz Ukrayna'ya hava hareketları ve roket saldırılarıyla operasyonlarını sürdüren Rusya, gece saatlerinde ise tüm yönlerden saldırılar gerçekleştirdi.

Ukrayna ordusu ise, Kiev'i Ruslara teslim etmemek için büyük bir direnç gösterirken, Kiev'in merkezinin hemen dışında her 2 ülkenin askerleri arasında çatışmalar yaşanıyor. Çatışmaların en çok Kiev'in güneyinde yaşandığı öğrenilirken, Kiev'e bağlı Vasylkiv çatışmaların merkezi haline geldi.

AMERİKAN CBS NEWS MUHABİRİNDEN SKANDAL SÖZLER
Amerikan CBS News kanalı muhabiri Ukrayna'dan yaptığı canlı yayında bölgede yaşanan gelişmeleri aktarırken kirli zihniyetini de afişe etti.

Muhabir yaşananları anlatırken "Burası Irak ya da Afganistan gibi onlarca yıldır çatışmaların olduğu bir yer değil; burası nispeten medeni, nispeten Avrupalı bir şehir" sözlerini kullandı.

DÜNYAYI MEDENİLER AZ MEDENİLER OLARAK BÖLMÜŞLER
Muhabirin canlı yayında söylediği sözlerin ardından tepkiler yağarken "Beyaz adam dünyayı üçe ayırmış durumda: Medeniler, nispeten medeniler, barbarlar." şeklinde yorumlar yapıldı.

Ayrıca bir başka kişi bu sözlerin sadece Araplara yönelik ırkçı bir söylem olmadığı aynı zamanda Ukrayna halkına da ötekileştirici bir dil kullanıldığı yönünde eleştirilerde bulundu.