SON DAKİKA: Tataristan'da silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Son dakika haberine göre, Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’daki bir okulda silahlı saldırı düzenlendi, ölü ve yaralıların olduğu bildiriliyor. İlk belirlemelere göre silahlı saldırıda 1 öğretmen ile 8 öğrenci hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Gelen son bilgilere göre saldırıda 11 kişi hayatını kaybederken az 10 kişi de yaralandı. Bir saldırgan etkisiz hale getirildi. Öte yandan gelen görüntülerde bazı öğrencilerin pencerelerden atladığı görülüyor. Türkiye, Rusya'da Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'daki bir okulda düzenlenen silahlı saldırıda yaşamını yitirenler için Tataristan halkına başsağlığı diledi.

Giriş Tarihi 11 Mayıs 2021, 14:54 Güncelleme 11 Mayıs 2021, 14:55
SON DAKİKA: Tataristan’da silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

İÇİNDEKİLER

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'daki bir okulda silahlı saldırı düzenlendi.


İKİ KİŞİ OKULA SALDIRDI
Yerel yetkililerin ilk açıklamalarına göre, kimliği belirsiz iki kişi, Fayzi caddesindeki 175 numaralı okulda silahlı saldırı düzenledi.

Saldırganları gören ve silah sesini duyan öğrenciler arasında panik yaşandı. Bazı öğrenciler pencerelerden atladı.

Olay yerine güvenlik güçleri sevk edildi. Yetkililer, saldırganlardan birisinin 17 yaşında olduğunu ve güvenlik güçlerince yakalandığını bildirdi.



1 ÖĞRETMEN 8 ÖĞRENCİ HAYATINI KAYBETTİ

İlk belirlemelere göre silahlı saldırıda 1 öğretmen ile 8 öğrenci hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Gelen son bilgilere göre saldırıda 11 kişi hayatını kaybederken az 10 kişi de yaralandı.

Polisin operasyon düzenlediği okuldan öğrencilerin tahliyesi sürüyor.

BİRİ ETKİSİZ HALE GEİTİRİLDİ DİĞERİ KAÇTI
Saldırganların iki kişi olduğu öğrenilirken birinin etkisiz hale getirildiği diğerinin kaçtığı belirtildi. Yine bu saldırıyı gerçekleştirenlerin camdan kaçmaya çalışanları hedef aldığı öğrenildi.


TÜRKİYE'DEN TAZİYE
Türkiye, Rusya'da Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'daki bir okulda düzenlenen silahlı saldırıda yaşamını yitirenler için Tataristan halkına başsağlığı diledi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da bir okula yönelik düzenlenen silahlı saldırıda çok sayıda öğrenci ve öğretmenin hayatını kaybettiği ve yaralananlar olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir." ifadesi yer aldı.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifa dilenen açıklamada, "Dost Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti halkına içten taziyelerimizi sunuyoruz." denildi.

Okul saldırısında 1'i öğretmen, 7'si öğrenci olmak üzere 8 kişinin hayatını kaybetmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN