Yunan basınını Türkiye korkusu sardı: Yükselen süper güç Türkiye'ye karşı ne yapacağız?

Doğu Akdeniz’de sürekli olarak gerilimi artıran Yunanistan’dan tarihi itiraflar geldi. Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki gücüne işaret eden Yunan basını “Erdoğan, Türkiye'yi yükselen bir süper güç ve Osmanlı İmparatorluğu'nun dönüşümü olarak görüyor, açıkçası Yunanistan'ı da farklı görüyor. Tüm bunları biliyoruz, şimdi soru 'ne yapabiliriz?” ifadeleri kullanıldı.

Giriş Tarihi 15 Şubat 2021, 13:34 Güncelleme 15 Şubat 2021, 13:34
Yunan basınını Türkiye korkusu sardı: Yükselen süper güç Türkiye’ye karşı ne yapacağız?

İÇİNDEKİLER

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, geçtiğimiz günlerde Kıbrıs meselesinde Türkiye hakkında haddini aşarak, "stratejik dış politika hedeflerinin adadaki 'Türk işgalini' sona erdirmek" olduğu yönünde sözler sarf etmişti.

YUNANİSTAN'IN GÜNDEMİNDE TÜRKİYE VAR
Miçotakis'e yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz, onun için çılgın Türkleri iyi tanıyacaksın." ifadelerini kullanmıştı.

Başkan Erdoğan'ın açıklamaları, Yunan basınından yankı uyandırmaya devam ediyor.

"ANKARA'YA KARŞI NE YAPABİLİRİZ"
Kathimerini gazetesi, Türkiye'nin Yunanistan'a bakış açısının son 10 yılda "çok değiştiğini" yazdı. Erdoğan'ın Atina'yı "farklı görmeye başladığı" görüşü paylaşıldı.

Yazıda, "Erdoğan, Türkiye'yi yükselen bir süper güç ve Osmanlı İmparatorluğu'nun dönüşümü olarak görüyor, açıkçası Yunanistan'ı da farklı görüyor. Tüm bunları biliyoruz, şimdi soru 'ne yapabiliriz?'" denildi.

YUNAN BASININDAN ATİNA'YA ÖNERİLER
Ankara'ya karşı Atina yönetimine politika önerilerinde bulunan gazete, bunları "Mali olarak kendi ayağımızın üzerinde durmak, yurt dışına taşınan Yunanlıları ve diğer Avrupalı vatandaşları yaşamaları ve yatırımları için buraya getirmek, savunmamızı hızla yükseltmek. Bu girişimler, bölgesel ittifaklarla birlikte gücümüzü artıracaktır." şeklinde sıraladı.