Darbeci Hafter'den SİHA'lı saldırı! Postaneyi vurdu

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin başı Darbeci Hafter'e ait silahlı insansız hava aracı (SİHA), Sirte kentindeki bir postaneyi bombaladı.

Giriş Tarihi 06 Nisan 2020, 18:11 Güncelleme 06 Nisan 2020, 18:12
Darbeci Hafter’den SİHA’lı saldırı! Postaneyi vurdu

İÇİNDEKİLER

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin başı Darbeci Hafter'e ait silahlı insansız hava aracı (SİHA), Sirte kentindeki bir postaneyi vurdu.

BAE EVNANTERİNE KAYITLI SİHA İLE VURDU
Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanından Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı Öfke Volkanı Operasyonu Sözcüsü Mustafa el-Mecai, yaptığı açıklamada, Sirte kentinin Veşka kasabasında bulunan postanenin Birleşmiş Arap Emirlikleri (BAE) envanterine kayıtlı bir SİHA tarafından hedef alındığını söyledi.

Saldırı nedeniyle cep telefonları ile görüşme yapılamadığına dikkati çeken Mecai, Veşka ve Ebu Grueyn bölgelerindeki cephelerde son birkaç gündür tedirgin bir sakinliğin hakim olduğuna işaret etti.

HAFTER MİLİSLERİNE YARDIM TAŞIYAN KONVOY HAVAYA UÇURULDU
Öte yandan UMH'ye bağlı askeri birlikler, Hafter milislerinin tahkimat yollarını keserek, yardımların ulaşmasına izin vermiyor.

UMH askeri birlikleri sözcüsü Yarbay Muhammed Kununu, yazılı bir açıklama yaparak, Hafter milislerine yardım taşıyan konvoyun Terhune-Cefra yolunda hava kuvvetleri tarafından vurulduğunu duyurdu.

Hedef alınan kamyonlarda bulunan 2 adet tank ve roket rampalarının kullanılamaz hale getirildiğini aktaran Kununu, isabet alan akaryakıt tankının da tamamen yandığını açıkladı.