Irak'taki olaylarda 104 kişinin öldüğü açıklandı

Irak İçişleri Bakanlığı, 1 Ekim’den bu yana süren hükümet karşıtı gösterilerde 104 kişinin öldüğünü, 6 bin 107 kişinin yaralandığını açıkladı. Bağdat Valisi Felah el-Cezairi protestolar sebebiyle istifa etti.

Giriş Tarihi 06 Ekim 2019, 19:26 Güncelleme 06 Ekim 2019, 19:46
Irak’taki olaylarda 104 kişinin öldüğü açıklandı

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberine göre, Irak İçişleri Bakanlığı, 1 Ekim'den bu yana süren hükümet karşıtı gösterilerde 104 kişinin öldüğünü, 6 bin 107 kişinin yaralandığını açıkladı.

Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Saad Maan, Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında, gösterilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Maan, 1 Ekim'den bu yana Bağdat ve güney kentlerde devam eden hükümet karşıtı gösterilerde sivil ve güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 104 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 107 kişinin yaralandığını ifade etti.

BAĞDAT VALİSİ İSTİFA ETTİ
Irak'ın başkenti Bağdat'ın Sadr bölgesinde, hükümeti protesto etmek için gösteriler devam ederken son dakika haberi geldi. Bağdat Valisi Felah el-Cezairi protestolar sebebiyle istifa etti.

Irak'ta Bağdat Valisi Felah el-Cezairi'nin istifa ettiği açıklandı. Irak Devlet Televizyonun haberine göre, Bağdat İl Meclisi, valinin istifa dilekçisini ele almak üzere toplandı.

Gösterilerde 51 kamu ve özel kurumun yakıldığını belirten Maan, 8 parti binasının da ateşe verildiğini söyledi. Bakanlık Sözcüsü Maan, ayrıca 2 polis kontrol noktasının da yakıldığını kaydetti.