Turna Yemişli Kuplar Tarifi

Giriş Tarihi 21 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 21 Mart 2017, 12:01
Turna Yemişli Kuplar Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 su bardağı kurutulmuş turna yemişi
1 su bardağı kırık kestaneşekeri
4 adet milföy hamuru
Turna yemişi sosu için:
2 su bardağı taze turnayemişi,
2 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
3-4 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
Muhallebi için:
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
100 gram tereyağı

Turna Yemişli Kuplar Yapılışı
1- Milföy hamurlarını şeritler halinde kesip, uçlarındanhafifçe bükün. Fırıntepsisine yerleştirip, öncedenısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
2- Turna yemişi sosu için tüm sos malzemesini birtencereye alıp, kaynatın. Çubuk tarçın ve karanfilleri içinden alıp, ılınmaya bırakın.
3- Muhallebi için ayrı biryerde süt, yumurta, tozşeker, un ve vanilyayı karıştırın. Ocağa oturtup, koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, tereyağı ekleyin ve mikser yardımıyla 5-10 dakika karıştırın. Ilınması için kenara alın.
4- Kupların tabanına parçalanmış milföy hamuru yerleştirin. Üzerlerine 2-3 çorba kaşığı muhallebi koyun. Daha sonra turna yemişive kestane serpiştirin. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın. Üzerlerine sosu payedin. Kalan milföy çubuklarıile süsleyip servis yapın.