İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 26 Şubat 2018

Beşiktaş hak etti

Dün geceki dev mücadeleye iyi başlayan taraf Fenerbahçe'ydi. Rakip yarı sahada müthiş bir baskı ile maça başlayan Sarı-Lacivertliler sanki Kadıköy'de oynuyormuş gibi rahattılar.
Daha 8. dakikada da Fernandao'nun golüyle 1-0 öne geçerek büyük moral kazandılar.
Golün ofsayt olduğunu söyleyip devam edelim.

​QUARESMA AFFETMEDİ
Bu etkili oyun 25. dakikaya kadar devam etti. Sonrasında Beşiktaş'ın yavaş yavaş oyun üstünlüğünü ele alıp Fenerbahçe'yi kendi ceza alanına hapsettiğini gördük.
İlk devrenin sonuna kadar çok etkili pozisyon üretmese de oyunun hakimiyeti tamamen Beşiktaş'taydı.
İkinci yarının başında Vida ile gelen gol tamamen tek kale bir maç izlememize neden oldu.
Fenerbahçe'nin kağıt üzerinde en güçlü olduğu bölge Topal Josef ve Giuliano üçlüsü, karşılarındaki Atiba Medel ve Tolgay üçlüsüne teslim olunca Fenerbahçe sadece topu uzaklaştırmak zorunda kaldı. Ayağında hiç top tutamadı. Bu sezon geride kalan maçlarda Fenerbahçe'nin bu kadar mahkum oynadığı bir maç izlememiştik.
Doğal olarak Beşiktaş'ın baskısı ve iyi oyunu Fenerbahçe'yi hataya zorladı. Josef kaptığı topu tekrar rakibine verdi.
Bu pozisyonun devamında Quaresma harika bir vuruşla Beşiktaş'ı öne geçirdi.
Talisca, Oğuzhan ve Pepe'nin yokluğuna Beşiktaş taraftarı çok üzülmüştür ama özellikle Talisca ve Oğuzhan'ın yokluğunda sahada yer alan üçlü Beşiktaş'a galibiyeti getiren isimler oldular.

KOCAMAN GEÇ HAMLE YAPTI
Beşiktaş'ın dalga dalga Fenerbahçe kalesine geldiği ve Sarı- Lacivertliler'in hiç top tutamadığı anlarda Valbuena'nın maça girmesi topun Fenerbahçe'de kalmasına yardımcı olabilirdi.
Fenerbahçe bu yenilgiyle yarıştan kopmadı. Ancak takımda müthiş bir moral bozukluğu olacak. Beşiktaş ise yeniden çok daha güçlü bir şekilde şampiyonluk yarışına sarılacak.

MAÇIN EN İYİSİ ATIBA-TOLGAY-MEDEL: Maçı Beşiktaş lehine çeviren 3'lü oldu.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ FENERBAHÇE: Fenerbahçe takım halinde kötüydü