Hemoroide pırasa

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ekim 2013 Güncelleme 18 Ekim 2013, 01:12
Hemoroide pırasa

İÇİNDEKİLER

Pırasa bol vitaminleri, mineralleri ve çeşitli nitritleri ile mide-bağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları, damar sertliği için son derece faydalı. Bağırsaklara yumuşaklık verip pekliği gideriyor, hemoroidi olanları da rahatlatıyor. Uzmanlar, pırasa çorbasının, böbrekleri çalıştırıp idrar söktürdüğünü belirtiyor.

Melisa otu sakinleştirir
Limon kokulu melisa otu, sinirleri yatıştırıcı etkisi ile baş ağrısı, migren, baş dönmesi, kulak çınlaması, uykusuzluk, sara ve sinir krizlerinde faydalıdır. Kan şekerini ve tansiyonu düşürür. Hıçkırığı keser. Soğuk algınlığı, boğaz ağrısı ve nefes darlığına karşı faydalıdır.

Semizotu kanı temizler
İçeriğinde bulunan Omega 3, C vitamini ve demir ile birçok hastalığa iyi gelir. Mide yanmasını giderir. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Kanı temizler. Dalak şikayetlerini azaltır. Bronşları açarak bronşite iyi gelir.

Labada süt yapar
200 türü olan labadanın faydaları saymakla bitmez. Yeni doğum yapmış kadınlarda süt artırıcı özelliği vardır. Mide-bağırsak rahatsızlıklarında kullanılır. Kan temizleyici etkisi bulunur. Egzama gibi deri hastalıklarında da etkilidir.

Astımlılara gelincik
Gelincik çiçeği görüntüsü gibi sağlığa güzel faydaları vardır. Nefes darlığı, astım ve bronşite iyi gelir. Öksürük kesici olarak kullanılır. Uykusuzluk çekenlerde de olumlu sonuç verir. Boğmacada faydalıdır. Yanıkları iyileştirici özelliği bulunur. Gelinciğin çiçekleri kurutularak kullanılır.

Elma ye kabız olma
Günde 1 elma yemek doktoru evinizden uzak tutar. 2 elma kalp ve dolaşım sorunlarına karşı korur. Kolesterolü yok eder ve kabızlığı önler. Sindirimi kolaylaştırır. Kokusu rahatlatır ve kan basıncını düşürür. Ayrıca, artrit, romatizma ve gut hastalıklarına karşı da yararlıdır.

Fasulye şekerin ilacı
Taze fasulye bedeni ve zihni yorgunlukları giderir. Vücudun kuvvetlenmesini sağlar. Pankreas bezinin gereği gibi çalışmasına yardımcı olur. Şeker hastalığını önler ve kandaki şeker miktarını düşürür. İdrar tutukluğunu giderir. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur. Karaciğer yetersizliğini tedavi eder.