Horlamak evliligi bitirebilir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mayıs 2013 Güncelleme 21 Mayıs 2013, 03:44
Horlamak evliligi bitirebilir

İÇİNDEKİLER

* 45 yaşındayım. Şişmanım gece çok horluyorum. Eşimle cinsel ilişkiye girdiğimde nefes nefese kalıyorum. Bir de kısa sürüyor. Zaten horlamamdan şikâyetçi. İlişkiden önce ilaç alsam iyi olur mu?
Sigara içip içmediğini yazmamışsın. Ama yazdıkların kendine bakmadığını düşündürüyor. Sadece ilaç almak cinsel ilişkinin süresini etkilemez. Horlama kötü uyku uyumak demektir. Tabi hem gündüzün hem gecen yorgun geçer. Her şey başlamadan biter. Ayrıca cinsel ilişki düzelttiği belirtilen ilaçların ciddi yan etki ihtimalleri de vardır. Kalp ve damar hastalığının olup olmadığı bilinmeli. Tabi ki kilo vermelisin. Dimyat'a pirince giderken, hazır olanı da kaybetme. Hemen iç hastalıkları uzmanını bul, takibine gir. Kafana göre ilaç kullanma.

* 1 hafta önce aniden karın ağrım başladı. İdrarda yanma, ağrılı idrar yapma eklendi. Acile gittim. Doktor 'Renal kolik, taş düşürüyorsun' dedi. Ben Renal kolik miyim? Taş mı düşürüyorum? İlaçlarla rahatladım. Hangi doktora gideyim?
Taş düşürme böbrek taşı hastalığının seyrinde görülebilen bir durumdur. Renal kolik, sıklıkla böbrek taş hastalığına bağlı olarak gelişen, acil servislerde tanı ve tedavisi yapılan, şiddetli ağrı ile kendini gösteren, sık karşılaşılan bir ürolojik acil duruma verilen isimdir. Sadece taş değil, idrar akımının kan pıhtısı veya diğer nedenlerle kısmi veya tam tıkanması ile oluşan şiddetli dayanılmaz ağrıdır. Üroloji uzmanına vakit kaybetmeden git. Hastalığını ve nedenini öğren.

* Yüzüm ve parmaklarım şişiyor. Tahlillerim iyi çıktı. Doktor stresten olduğunu söyledi. Ne yapmalıyım?
Aldığın ilaçlar varsa onları öğrenelim. Ayrıca el ve yüzde şişmeler alerjik durumlarda, bazı romatizma hastalıklarında da olabilir. Stres bedende birçok hormon ve salgıyı etkileyebilir. Mutlaka tam idrar tahlili yaptır. Ayrıca daha önce Hepatit gibi bir karaciğer hastalığı geçirdiysen karaciğer testleri, protein, albümin testleri de görülmeli. Bu anlattıklarımdan yapılmayan varsa tekrar doktoruna git. Kalanları yaptır.

* Erken boşalma tedavisi var mı?
Var. Öncelikle psikolog ve hatta psikiyatrist değerlendirmesi ve önerileri al. Geciktirici kremler, bazı ilaçlar erken boşalma tedavisinde kullanılıyor. Eşinle konuyu paylaş. Birlikte çözümler üretin. Uyku, beslenme, gerilim, yorgunluk, uygun mekân ile ilgili düzensizlikler erken boşalmaya çanak tutar.

* 75 yaşındayım. 3 senedir sertleşme sorunu yaşıyorum. Menim de gelmiyor. Ne kullansam ne yapsam iyi gelir?
Önce bazı kan testleri yaptır. TSH, Testosteron, fPSA, tPSA, tam idrar tahlili, Tam kan sayımı, CRP ilk adım genel bilgilerini verir. Hatta gerekirse Ultrason ile bazı değerlendirmeler gerekir. Düzenli beslen, iyi uyu. 60 yaşından sonra testosteron dediğimiz erkeklik hormonu azalır. Damar sertliği artar. Ruhun gıcır gıcır olsa da bedeninde aşınmalar var. Bunlar için bir Üroloji Uzmanına git. Sonuçta ne olursa olsun gurur-onur vesilesi yapma.