Safkan İngiliz Pango kırık ayakla 1. oldu

Cuma günü koşulan Bursa yarışlarında ilginç ve üzücü bir olaya yaşandı. Safkan İngiliz atı olan Pango'nun yarış sırasında ayağı kılıdrı ama finişi 1. bitirdi. Atın uyutulup uyutulmamasına henüz karar verilmedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ekim 2015 Güncelleme 18 Ekim 2015, 00:00
Safkan İngiliz Pango kırık ayakla 1. oldu

İÇİNDEKİLER

Bursa'da koşulan at yarışlarında üzücü bir olay yaşandı. 28 bin 500 TL ikramiyeli, 3 ve yukarı yaş İngiliz atlarının katıldığı 2 bin metre mesafeli 8. koşuda, Pango adlı atın ayağı kırıldı. Jokey Mahsun Demirbaş idaresindeki Pango, yarışın son metrelerinde sağ ön ayağı kırılmasına rağmen koşuya devam etti ve birinci oldu. Ali Işık Deniz'in sahibi olduğu Pango'nun uyutulup uyutulmayacağına daha sonra karar verilecek.

KONTROLDEN GEÇECEK
Yapılacak tetkiklerinden ardından ayağında çatlak şeklinde bir hasar oluşmuşsa safkan İngiliz at uyutulmayacak. Eğer kırık varsa uyutulması gündeme gelecek. Atların ayağında kırık oluştuğunda ilikleri olmadığı için kaynama gerçekleşmiyor. Böyle olunca da kırık olan bölgede kaynama gerçekleşmiyor. Sosyalm medyada da bu olay çok konuşuldu.

YARIŞ BİTİNCE ANLAŞILDI
Pango'nun ayağının kırıldığı yarış tamamlandıktan sonra anlaşıldı. Safkan İngiliz atının yarışın son bülümünde bu kazayı yaşadığı anlaşıldı. Durum anlaşılınca herkes üzüntü yaşadı.