Kural hatası!

Cem Yılmaz’ın önceki gün söyleşi için gittiği İTÜ’de gerginlik yaşandı. Şovmenle davalık olan Prof. Dr. Orhan Kural, 44 yıldır hizmet ettiği üniversitesine sokulmayınca ortalık karıştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Nisan 2016 Güncelleme 22 Nisan 2016, 00:00
Kural hatası!

İÇİNDEKİLER

GÖREVLİLER ENGELLEDİ
Cem Yılmaz, Doğuş Grubu'nun düzenlediği 'Bugün Günlerden Yarın' etkinliği kapsamında İTÜ'ye gitti, ortalık karıştı. Ünlü şovmene stand-up şovları ve filmlerinde gençleri sigaraya özendirdiği gerekçesiyle davalar açan İTÜ Maden Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Kural'ın Yılmaz'ın gösteri yaptığı salona girişi görevlilerce engellendi. Prof. Kural ve yanındaki öğrenciler duruma tepki gösterdi.

'BURASI ONUN MALI DEĞİL'
PROF. Dr. Orhan Kural, 44 yıl emek verdiği kendi üniversitesine girişine izin verilmemesi üzerine şöyle çıkıştı: "Burası İstanbul Teknik Üniversitesi'nin malı. Cem Yılmaz'ın ya da Doğuş Holding'in değil." Görevlilerle uzun süre tartışan Prof. Kural, tepkisini sürdürdü: "Buraya çıkıyor diye Cem Yılmaz'a kaç para verdiniz, bunun vergisini ödediniz mi? Bu zamana kadar üniversitemde bir çocuğa burs verdiniz mi?"

'TOPLUMA EN KÖTÜ ÖRNEK'
Ünlü profesör, Cem Yılmaz'la ilgili de her zamanki gibi sert konuştu: "Ben gece yarılarına kadar bu üniversite için çalışıyorum; Cem Yılmaz bir tane daha Jaguar alsın, daha çok sigara içsin, ağzında purosuyla barlarda gezsin diye değil." Ünlü şovmen için 'Topluma En Kötü Örnek' yazılı bir de plaket hazırlatan Prof. Dr. Orhan Kural, bir öğrenci aracılığıyla da bu plaketi Cem Yılmaz'a ulaştırdı.


Prof. Dr. Kural'ın içeriye sokulmama anları kameralara da yansıdı.