Olmadı babalık!

Anne ve babası ayrılan 13 yaşındaki H.C, ortada kaldı. Bir akrabası, "Okutacağım" diye küçük kıza sahip çıktı. Ancak küçük kızı, tam 13 yaş büyük oğluyla evlendirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2013 Güncelleme 25 Eylül 2013, 00:00
Olmadı babalık!

İÇİNDEKİLER

Tekirdağ'da anne ve babası ayrıldıktan sonra ortada kalan H.C.'yi (13), 'okutacağım' diyerek İ.G. yanına aldı. İlköğretim okulu 6. sınıf öğrencisi H.C. okumayı hayal ederken, "baba" dediği İ.G tarafından 26 yaşındaki oğlu Ö.G. ile dini nikahla evlendirildi.

SÜREKLİ AĞLIYORDU
Küçük kızın zaman zaman ağladığını gören komşuları ise durumdan şüphelenip polisi aradı. İ.G.'nin evine gelen polis küçük kızla kısa bir görüşme yaptı. Acı gerçeği öğrenen polis, İ.G. ve oğlu Ö.G.'yi ifadelerini almak üzere emniyete götürdü. Psikolog eşliğinde ifade veren H.C. zorla evlendirildiğini söyledi. Adli tıptaki muayenesinde ilişkiye girildiği tespit edilen H.C., yetiştirme yurduna yerleştirildi.

DAMAT HAPİSTE
Adliyeye çıkarılan baba İ.G. "Ben kızı okula yazdırdım, okutacaktım" dedi. İ.G, denetimli serbestlik cezası aldı. Oğlu Ö.G. ise 'küçük kıza cinsel istismar' suçlaması ile tutuklanarak cezaevine konuldu.