Kızılderili jesti!

ABD'deki Kızılderililer'in sadece Türkler'le ticaret yapmasını sağlayan tasarı kabul edildi. Kızılderililer kararı dansla kutladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Kasım 2011 Güncelleme 19 Kasım 2011, 01:40
Kızılderili jesti!

İÇİNDEKİLER

ABD Kongresi'nde 'Son yıllarda Türkiye hakkındaki ilk olumlu tasarıya' imza atıldı; ABD Temsilciler Meclisi Doğal Kaynaklar Komitesi, Amerikan yerli kabilelerine sadece Türk şirketleriyle federal hükümetin onayına gerek kalmadan ticaret yapma imkanı sunan yasa tasarısını kabul etti. Kongre'deki Amerikan yerlisi tek milletvekili Tom Cole'un sunduğu tasarının kabul edilmesiyle Ermeni ve Rumlar'ın tasarıyı engelleme girişimleri de başarısızlıkla sonuçlandı. 15'e karşı 27 oyla onaylanan tasarının kabulüyle büyük heyecan yaşadığını söyleyen Cole, "Türk şirketlerinin buralarda yatırımlar yapma ve ekonomik bağlar yaratma ilgisi, Kızılderililer için harika bir şey" dedi.

İMAJ GÜÇLENECEK
Tasarı yasalaştığında hem yerli Amerikalılar'ın ekonomik kalkınmasına önemli katkıda bulunacak, hem de Türkiye'nin ABD'deki olumlu imajını güçlendirecek. Tasarıya 'evet' diyen Don Young, Rum kökenli bir komite üyesine, "Yunanistan nerede? Ben Türkiye dışında kimsenin Kızılderililer'e yardım etmek istediğini görmedim" dedi.