Saddam'ı suikastten dublörleri kurtardı...

MOSSAD, Saddam'ı öldürmek istedi. Amaç Irak'ta kaos çıkartarak, ülkenin kuzeyini Barzani'ye teslim etmekti. Bu durum da Türkiye'yi rahatsız edecekti. Ancak Saddam'ın dublörleri, suikaste engel oldu

Giriş Tarihi 17 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 17 Ağustos 2010, 15:58
Saddam’ı suikastten dublörleri kurtardı...

İÇİNDEKİLER

İsrail, kurulduğu günden itibaren Türkiye'ye karşı geçmişten gelen nefretini sürekli zirvede tuttu. Çünkü Ortadoğu'ya hakim olmak isteyen İsrail, güçlü bir Türkiye'nin olduğu bölgede bu amacına ulaşamazdı. Türkiye'de istikrarsız bir ortam yaratmak için birçok plan yapan ve bunları hayata geçiren İsrail, 1990'lı yıllarda yeni bir plan hazırladı. Saddam Hüseyin'i ortadan kaldırmak için ne gerekiyorsa yapılacaktı. Çünkü Saddam ortadan kaldırılırsa Irak'ın bölünecekti. Özellikle ülkenin kuzeyinde Mesut Barzani'nin Türkiye'ye karşı bir güç olacağını düşünen İsrail, bir hayli sabırsız davranıyordu.

1990'lı yıllarda MOSSAD'da geleceği parlak olarak gösterilen Meir Dagan tarafından hazırlanan suikast planı, kusursuz olarak görülüyordu. Ancak ABD Başkanı George H.W. Bush, bu suikaste izin vermedi... Daha sonra ABD Başkanı olan Bill Clinton da Saddam'a müdahalede bulunulmasına karşı çıktı. İsrail, en kısa sürede Saddam'ın yok edilmesinde ısrarlıydı. 2000 yılında oğul Bush göreve başladı. İsrail, Bush'un başkanlığına seviniyordu. O dönemde de İsrail Başbakanı olan Netanyahu, Saddam'ın derhal öldürülmesini emretti. MOSSAD, rafa kaldırdığı suikast için tekrar hazırlık yapmaya başladı. 2003 yılı başında İsrail Gizli Servisi'nin çiçeği burnunda başkanı tanıdık bir isimdi. Meir Dagan...

MOSSAD'ın gücünü dünyaya hazırladığı planı yeniledi. Saddam'ın Saray Muhafızları'nın içinde de Mossad ajanının bulunması, Dagan'ın işini kolaylaştırıyordu. Saddam'ın Tikrit'te yaşayan metreslerini ziyaret ettiği sırada suikastin yapılacağı kararlaştırıldı. Kod adı: Skah Atad olan 17 kişilik suikast ekibi, operasyon için hazırdı. Skah Atad, İsrail Özel Kuvvetleri 262. birimden seçilen 40 kişilik bir ekiple desteklenecekti. Operasyon başlamak üzereyken, Saray Muhafızları'nın arasında bulunan ajanlar Gizli Servis'i uyardı. "Saddam 12 dublör kullanıyor. Biz bile gerçek Saddam'ı bilmiyoruz." MOSSAD, hemen B planını devreye koydu. Suikast, bomba yüklü deniz kabukları ile yapılacaktı. Saddam'ın sarayın yanındaki nehire yüzmeye girdiği anda gönderilen bomba yüklü deniz kabukları, Saddam'ı öldürecekti. MOSSAD ajanları Şubat 2003'te nehrin yakınlarına geldi. Ancak ABD'den gelen bir telefon, suikasti bir kez daha sonlandırdı. ABD, sadece 10 gün sonra Irak'a operasyon düzenledi. Sadece 21 günde Irak'ı işgal eden Amerikan askerleri, Saddam rejimini de sona erdirdi. Irak'ta Kürtler, Türkmenler ve Araplar birbirine girdi. ABD ve İsrail'in desteğini alan Barzani, Türkmenler'e büyük baskı uyguluyor.

MOSSAD'DA BİR CIA AJANI
ABD eski Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Saddam'a suikast konusunda İsrail'e güvenmediği için MOSSAD'a bir CIA ajanını yerleştirmeyi başardı. Çünkü Saddam'ın devrilmesini ABD'den daha fazla isteyen İsrail'in bu konuda yanlış zamanlama yapacağından endişe ediyordu. ABD Başkanı George Bush'a bu konuda sürekli bilgiler veren Rumsfeld, ABD'nin güvenliği için hiçbir konuda taviz vermiyordu. Rumsfeld, İsrail hükümetiyle bazı konularda anlaşma sağlayamadı.

5 SAAT EĞİTİM
Saddam Hüseyin'in dublörleri, özel bir araştırma sonucu seçiliyordu. Saddam'a bağlılık yemini ettikten sonra göreve başlayan dublörlerin, bir daha ailesini görmesi yasaklanıyordu. Dublörlere, günde 5 saat Saddam eğitimi veriliyordu. Dublör ekibine bir ajanı yerleştirmek için yıllarca çaba harcayan MOSSAD'ın bu hayali hiçbir zaman gerçekleşmedi.

7 YILDIR SÜREN KAOS

ABD'nin 2003 yılı Mart ayında işgal ettiği Irak'ta, 7 yıldır kaos yaşanıyor. Gün geçmiyor ki; bomba patlamasın, insanlar ölmesin. Resmi rakamlara göre, 1 milyon 300 bin sivil hayatını kaybetti. 700 bini aşkın kişi sakat kaldı. Dünya, "Irak'a demokrasi gidecek" diye destek verdiği ABD'ye tepkili olsa da artık iş işten geçti. Başta Bağdat olmak üzere Irak'ın birçok kentinde yaşayanların hayatta kalması adeta mucize. Patlayan bombalar ve düzenlenen operasyonlar nedeniyle saat başı birçok kişi hayatını kaybediyor.

TÜRKLER'İ SEVMİYOR
MOSSAD Başkanı Meir Dagan, 1945 yılında Rusya'da doğdu. Soykırımdan son anda kurtulan Dagan'ın ailesi 1950'de Tel Aviv'e göç etti. 1963 yılında İsrail savunma Gücü'ne katılan Dagan, 4 yıl sonra 6 Gün Savaşı'nda Golan Tepeleri'nde zaferler kazandı. MOSSAD'a ajan olarak giren Dagan'ın birçok operasyona katıldığı belirtiliyor. Türkler'i ve Türkiye'yi sevmeyen, Ortadoğu'da tek gücün İsrail olması için çalışan Dagan, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun da çok değer verdiği bir isim. Dagan, MOSSAD'ın dünyanın en iyi istihbarat servisi olduğu görüşünde. Meir Dagan'ın daha uzun yıllar başkanlık görevinde kalacağı belirtiliyor.


MOSSAD'IN SUİKAST TİMİ

MOSSAD'I BIRAKIYOR


İSTİKLAL'DEN İSTİKBALE

MOSSAD'IN GAZETESİ

MEDYA KRALINA MOSSAD İNFAZI

APO'YA SUİKAST İÇİN MOSSAD'LA İŞBİRLİĞİ