MOSSAD'ın suikast timi

MOSAAD'ın kendi içinde en özel suikast timi olarak görev yapan Kidon, dünya çapında birçok operasyon yaptı. İsrail devletine karşı olanlar, Kidon ajanları tarafından infaz ediliyor...

Giriş Tarihi 17 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 17 Ağustos 2010, 16:00
MOSSAD’ın suikast timi

İÇİNDEKİLER

İsrail Gizli Servisi MOSSAD, dünya çapında birçok operasyona imza attı. Hala da atmaya devam ediyor. Gizli Servis, kendi içinde de birçok birime ayrılıyor. Ancak bunların içinde dikkat çeken en özel birim kuşkusuz Kidon.

Sadece 3 kadın ve 4 erkekten oluşan bu suikast timi, 'Bul ve Öldür' yöntemiyle çalışıyor. Mossad içindeki operasyonel birim olan Kaseriya'nın bir alt timi olarak gösterilen Kidon, 'Mini Mossad' olarak da adlandırılıyor. Çok etkin bir eğitimden geçen Kidon ajanları, standart istihbarat taktiklerinden, silahsız çatışmaya kadar pek çok konuda kusursuz hale getiriliyor. Hatta çocuk yaşlardan itibaren seçilmeleri, birimin ne kadar özel olduğunu gösteriyor. Üst düzey isimlere yönelik suikastlar bazen aylar, hatta yıllarca süren hazırlıklar gerektiriyor. Bunun için de çok özel yetişmiş isimler operasyonlarda yer alıyor. Filistin ve Hizbullah mensubu üst düzey yetkililere yönelik gerçekleştirilen pek çok suikastın arkasında da 'Mini Mossad' yani Kidon ajanları bulunuyor.

1995 yılında İslami Cihad Lideri Fethi Şikaki'nin Malta'da öldürülmesi Kidon'un operasyonuydu. 2008'de ise Şam'da Hizbullah Lideri İmad Mugniye'nin öldüren ekip de 7 kişilik Kidon ekibiydi. 20 Ocak tarihinde hazırlanan müthiş bir planla Dubai'de öldürülen Hamas liderlerinden Mahmut el Mabhuh cinayetinin tarzı da Kidon ile aynı. MOSSAD, operasyonların hiçbirini kabul etmiyor. Bu taktik hem İsrail'i zor durumda bırakmıyor hem de MOSSAD'ı dünyanın en gizemli örgütlerinden biri haline getiriyor.

AJAN OLDUĞUNU BİLMİYOR
MOSSAD, dünyanın birçok ülkesinde görev yapan ajanlarının dışında kendisine haber sağlayan ama bunun farkında olmayan kişileri de kullanıyor. Özellikle Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinde MOSSAD ajanları tarafından kullanılan bu kişiler, özel bilgileri paylaşıyor. İsrail Gizli Servisi de bu bilgileri birleştirip, merkeze gönderiyor. Bu yöntemi yaklaşık 25 yıldır kullanan MOSSAD, durumun fark edilmesi halinde o kişiyi infaz ettiriyor. MOSSAD'da deşifre olan ajanın hayatı da tehlikeye giriyor.

HEDEF ŞAŞIRTMA
İsrail Gizli Servisi'nde görevli birçok yeteneksiz ajan da bulunuyor. Ancak üst yönetim bu kişileri operasyonlarda bir yem olarak kullanıyor ve sonra saf dışı bırakıyor. Özellikle hedef şaşırtma konularında yeteneksiz ajanlara çok iş düşüyor. Saldırılarda ölen MOSSAD ajanlarının tümü, yeteneksiz tabir edilen bölümlerden oluşuyor.

DÜNYADA 35 BİN HÜCRE EVİ
MOSSAD'ın dünya üzerine yayılmış 35 bin hücre evi bulunuyor. Bu konuda yüzde 100 gizlilik ilkesini benimseyen MOSSAD'ın 50 binin üzerinde ajanı bulunuyor. Her bir ajan kendi pozisyonunun dışına çıkmıyor. Haberleşmede ise son derece özel hazırlanan bir şifre yöntemi kullanılıyor. Kesinlikle elektronik ortamlarda konuşmalar yapılmıyor. Yurt dışında görev yapan ajanlar mutlaka evlendiriliyor. Ancak İsrail Gizli Servisi'nin elemanıyla evli olan kişi, onun hiçbir zaman ajan olduğunu öğrenemiyor. Öğrenmesi halinde ise infaz mermilerinin hedefi haline geliyor.


MOSSAD'I BIRAKIYOR


İSTİKLAL'DEN İSTİKBALE

MOSSAD'IN GAZETESİ

MEDYA KRALINA MOSSAD İNFAZI

SADDAM'I SUİKASTTEN DUBLÖRLERİ KURTARDI

APO'YA SUİKAST İÇİN MOSSAD'LA İŞBİRLİĞİ