Ümit Özdağ'dan CHP'ye yerel seçim resti: İzmir'de Tunç Soyer'i İstanbul'a Ekrem İmamoğlu'nu desteklemeyiz

8'li koalisyonun ikinci turdaki ortağı Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ yerel seçimlere giden süreçte ittifaka ve CHP'ye rest çekti. Ümit Özdağ, "İzmir'de Tunç Soyer'i, İstanbul'da İmamoğlu'nu desteklemeyiz." dedi. Özdağ, DEVA, Gelecek ve Demokrat Parti'nin içinde olduğu ittifaka da destek vermeyeceklerini söyledi.

Giriş Tarihi 26 Ağustos 2023, 10:15 Güncelleme 26 Ağustos 2023, 10:53
Ümit Özdağ’dan CHP’ye yerel seçim resti: İzmir’de Tunç Soyer’i İstanbul’a Ekrem İmamoğlu’nu desteklemeyiz

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs'taki ikinci tur seçimlerinde 8'li koalisyona katılan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ yerel seçimlere giderken CHP'ye ve ittifak ortaklarına rest çekti.

GİZLİ PROTOKOL İTİRAFI KRİZ ÇIKARDI
Ümit Özdağ geçtiğimiz aylarda CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve dışarıdan HDP'nin ortak olduğu koalisyonda Kemal Kılıçdaroğlu ile gizli protokol imzaladıklarını itiraf etti.

İtifafın ardından Kılıçdaroğlu ile "Namus kavgasına" girişen Özdağ son dönemde özellikle Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ile birbirlerine girdi.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN ORTAKLARINA İTTİFAK ÇIKIŞI
Ümit Özdağ Kemal Kılıçdaroğlu tarafından maddi desteğin kesildiği Ekremci Halk TV'de programa katıldı.

EKREM İMAMOĞLU'NU VE TUNÇ SOYER'İ DESTEKLEMEYİZ
Yerel seçimlerde ittifak düşünüp düşünmediği sorulan Özdağ hem ittifak ortaklarını hem de CHP'li Ekrem İmamoğlu ile Tunç Soyer'i hedef aldı.

Özdağ şunları söyledi:

"Yapmayacaklarımızı biliyoruz; İzmir'de Tunç Soyer'i desteklemeyiz. İstanbul'da İmamoğlu'nu desteklemeyiz.

HDP, HÜDA Par, DEVA, Gelecek, Demokrat Parti'nin içinde olduğu bir ittifakı desteklemeyiz. Saadet Partisinin içinde olduğu bir ittifakı destekleyebiliriz"

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN