CHP'yi koparan küçük ortaklar CHP'ye salladı! Bir Ahmet Davutoğlu bir Ali Babacan: Seçim kazanmaları mümkün mü ya

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlere CHP listelerinden girerek 25 vekil koparan Gelecek Partisi(10 vekil) Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile DEVA Partisi(15 vekil) Genel Başkanı Ali Babacan CHP'ye salladı. Ali Babacan seçime yönelik yaptığı açıklamada, "Biz altı parti olarak bu ülkeyi kavgasız gürültüsüz uyum içerisinde yöneteceğimizle alakalı gerekli güveni vatandaşımıza veremedik." itirafında bulundu. Babacan "CHP kendi başına herhangi bir seçime girse kazanması mümkün mü ya? Siz hayal mi görüyorsunuz?" diyerek kendilerini eleştiren CHP'lilere de salladı. Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu da "Bizi haksız eleştiriyorlar. Sanki biz CHP'yi dolandırdık." dedi. Babacan ve Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nu Özdağ ile yaptığı gizli protokol üzerinden de hedef aldı.

Giriş Tarihi 18 Ağustos 2023, 23:26 Güncelleme 19 Ağustos 2023, 10:55
CHP’yi koparan küçük ortaklar CHP’ye salladı! Bir Ahmet Davutoğlu bir Ali Babacan: Seçim kazanmaları mümkün mü ya

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek için bir araya gelen 8'li koalisyonun küçük ortakları Demokrat Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçime CHP listelerinden girdi.

KÜÇÜK ORTAKLAR CHP'Yİ KOPARDI
Seçimde Kemal Kılıçdaroğlu Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan fark yerken Cumhur İttifakı da Meclis'te çoğunluğu elde etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleme karşılığında CHP listelerine adını yazdıran DEVA 15, Gelecek ve Saadet ise 10'ar milletvekili Demokrat Parti ise 3 vekil kopardı.

SİYASİ TOKATÇILIK
Seçimlerin ardından CHP'nin oyu yine yüzde 25'i geçemezken küçük ortakların 40'a yakın vekil çıkarması siyasi tarihin en büyük tokatçılığı olarak kayıtlara geçti.

KÜÇÜK ORTAKLAR CHP'YE SALLADI
Oy katkısı vermeden CHP'den vekil koparmakla suçlanan küçük ortaklar üstüne bir de CHP'ye salladı.

CHP'YE SALLADI: SESİ ÇOK ÇIKANLARA SORUYORUM SEÇİM KAZANMALARI MÜMKÜN MÜ YA
Babacan, "Ben şimdi o sesi çok çıkanlara soruyorum. CHP'nin kendi başına Türkiye genelinde herhangi bir seçime girip kazanması mümkün mü ya" dedi. Babacan bir yerel seçim resti çekerek, "Yerel seçimler geliyor, hadi İstanbul ve Ankara'da biz kendi adayımızla çıkacağız ve kazanacağız desinler..." ifadelerini kullandı.

İTİRAFLARDA BULUNDU
Babacan 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde Başkan Erdoğan liderliğindeki Cumhur İttifakı'na karşı kaybedilen seçimler için itiraflarda da bulundu.

KÜÇÜK ORTAK BABACAN'DAN SEÇİM İTİRAFI I VİDEO İZLE

Parti olarak da içinde bulundukları koalisyonun halktan kopukluğuna dikkat çeken Ali Babacan, "Biz altı parti olarak bu ülkeyi kavgasız gürültüsüz uyum içerisinde yöneteceğimizle alakalı gerekli güveni vatandaşımıza veremedik." dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA MUTABAKAT TEPKİSİ
Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim sürecindeki söylem değişikliğini değerlendiren Babacan, "Söylem değişikliğini kaygı ile takip ettik" diyerek Kılıçdaroğlu'nun tüm demokratik söylemlerinden uzaklaştığını ifade etti.

"ÖZDAĞ İLE YAPILAN GİZLİ ANLAŞMA BİZİ ÜZDÜ"
Babacan, Kılıçdaroğlu'nun seçimin ikinci turunda koalisyondan habersiz olarak Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaptığı mutabakatın kendilerini üzdüğünü ve ortaklık akdine ters bir tutum olduğunu vurguladı.

Babacan, "Demokrat bakış maalesef 28 Mayıs sürecinde azaldı. Şeffaflık önemli, Sayın Ümit Özdağ ile Sayın Kılıçdaroğlu'nun imzaladığı mutabakat metnine üzüldüm." tepkisini gösterdi.


"BEN HER ZAMAN GİZLİ ANLAŞMA OLMASINA KARŞI ÇIKTIM"
Öte yandan "Bu metin panik halinde yapılmış bir mutabakat" vurgusu yapan Babacan, "Sayın Kılıçdaroğlu ikinci tura giderken Sayın Özdağ ve Sayın Oğan ile temas etmesinin uygunluğunu masada bize sordu ve itiraz olmadı. Ben her zaman gizli anlaşma olmasına karşı çıktım" dedi. Babacan sözlerinin devamında şimdiye kadar yerel seçimlerle ilgili hiçbir partiyle bir görüşme gerçekleştirmediklerini de belirtti.

BİR SALVO DA AHMET DAVUTOĞLU'NDAN
Daha önce, "CHP listesinden seçime girmeseydik daha fazla milletvekili çıkarırdık. En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti." diyen Ahmet Davutoğlu da Babacan gibi kendilerini eleştirenlere salladı.

Ahmet Davutoğlu, "Bizi haksız eleştiriyorlar. Sanki biz CHP'yi dolandırdık. Biz siyasi mücadele yürüttük beraber kazandık beraber kaybettik" dedi.

ÖZDAĞ İLE MUTABAKATA SALLADI: KABUL ETMEKTE ZORLANIRIM
Babacan gibi Özdağ ile yapılan ittifakı eleştiren bir diğer isim de Ahmet Davutoğlu oldu.

Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu-Özdağ anlaşmasını bilseydiniz ittifaktan çekilir miydiniz?" Ahmet Davutoğlu, "Özdağ'ın İçişleri Bakanı olduğu bir ülkede bırakın aynı kabinede olmayı o denklemi bile kabul etmekte zorlanırım." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN