Ümit Özdağ Ali Babacan'a girişti! Utanmazlığa nefis bir örnek

14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta yapılan seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek veren küçük ortaklar seçimin kaybedilmesinin ardından birbirlerine girdi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan hem CHP'yi hem de Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ümit Özdağ ile imzaladığı gizli protokolü eleştirerek, "Mutabakat metnine üzüldüm. Bir tarafta 6 partinin imzaladığı mutabakat var diğer tarafta gizli anlaşma var uygulama günü geldiğinde ne olurdu bilmiyorum." dedi. Özdağ ise Babacan'ın bu sözlerini hedef alarak, "Bana utanmazlığı anlatabilir misin derseniz aşağıdaki konuşma nefis bir örnek. Hem CHP seçmeninin oyu ile TBMM’ye gireceksin hem CHP’yi küçümseyeceksin. " ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 19 Ağustos 2023, 10:12 Güncelleme 19 Ağustos 2023, 11:32
Ümit Özdağ Ali Babacan’a girişti! Utanmazlığa nefis bir örnek

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek için bir araya gelen 8'li koalisyonun küçük ortakları birbirlerine girdi.

ADAYLIK KARŞILIĞINDA VEKİLLİK
Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleme karşılığında CHP listelerine adını yazdıran DEVA 15, Gelecek ve Saadet ise 10'ar milletvekili Demokrat Parti ise 3 vekil kopardı.

ÖZDAĞ'A 3 BAKANLIK VE MİT BAŞKANLIĞI SÖZÜ
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın da gizli bir protokolle 3 Bakanlık ve MİT Başkanlığı sözü aldığı ortaya çıktı.

Özdağ ile yapılan gizli protokol küçük ortakların tepkisini çekmeye devam ediyor. Oy katkısı vermeden CHP'den vekil koparmakla suçlanan küçük ortaklardan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan katıldığı canlı yayında hem CHP'yi hedef aldı hem de Kılıçdaroğlu'na Özdağ ile imzalanan protokol üzerinden yüklendi.

CHP'YE SALLADI: SESİ ÇOK ÇIKANLARA SORUYORUM SEÇİM KAZANMALARI MÜMKÜN MÜ YA
Babacan, "Ben şimdi o sesi çok çıkanlara soruyorum. CHP'nin kendi başına Türkiye genelinde herhangi bir seçime girip kazanması mümkün mü ya" dedi.

Babacan bir yerel seçim resti çekerek, "Yerel seçimler geliyor, hadi İstanbul ve Ankara'da biz kendi adayımızla çıkacağız ve kazanacağız desinler..." ifadelerini kullandı.

İTİRAFLARDA BULUNDU
Babacan 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde Başkan Erdoğan liderliğindeki Cumhur İttifakı'na karşı kaybedilen seçimler için itiraflarda da bulundu.

KÜÇÜK ORTAK BABACAN'DAN SEÇİM İTİRAFI I VİDEO İZLE

Parti olarak da içinde bulundukları koalisyonun halktan kopukluğuna dikkat çeken Ali Babacan, "Biz altı parti olarak bu ülkeyi kavgasız gürültüsüz uyum içerisinde yöneteceğimizle alakalı gerekli güveni vatandaşımıza veremedik." dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA MUTABAKAT TEPKİSİ
Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim sürecindeki söylem değişikliğini değerlendiren Babacan, "Söylem değişikliğini kaygı ile takip ettik" diyerek Kılıçdaroğlu'nun tüm demokratik söylemlerinden uzaklaştığını ifade etti.

"ÖZDAĞ İLE YAPILAN GİZLİ ANLAŞMA BİZİ ÜZDÜ"
Babacan, Kılıçdaroğlu'nun seçimin ikinci turunda koalisyondan habersiz olarak Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaptığı mutabakatın kendilerini üzdüğünü ve ortaklık akdine ters bir tutum olduğunu vurguladı.

Babacan, "Demokrat bakış maalesef 28 Mayıs sürecinde azaldı. Şeffaflık önemli, Sayın Ümit Özdağ ile Sayın Kılıçdaroğlu'nun imzaladığı mutabakat metnine üzüldüm. Bir tarafta 6 partinin imzaladığı mutabakat var diğer tarafta gizli anlaşma var uygulama günü geldiğinde ne olurdu bilmiyorum." dedi.


"BEN HER ZAMAN GİZLİ ANLAŞMA OLMASINA KARŞI ÇIKTIM"
Öte yandan Babacan, "Bu metin panik halinde yapılmış bir mutabakat" vurgusu yaptı. Babacan Özdağ'ın milliyetçiliği ve ırkçılığı karıştırdığını da söyledi.

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN OLAY YANIT: UTANMAZLIĞA NEFİS BİR ÖRNEK
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Ali Babacan'a olay bir yanıt vererek gerilimi yükseltti.

Twitter üzerinden Babacan'ın konuşmalarını paylaşan Özdağ bu sözlerin utanmazlığın nefis bir örneği olduğunu söyledi.

Özdağ'ın açıklamaları şu şekilde:

"Bana utanmazlığı anlatabilir misin derseniz aşağıdaki konuşma nefis bir örnek. Hem CHP seçmeninin oyu ile TBMM'ye gireceksin hem CHP'yi küçümseyeceksin. Üstüne üstlük Zafer Partisi'nin desteği ile Kılıçdaroğlu seçimi kazansaydı, CHP-Zafer Partisi protokoluna uymazdı diyerek Kılıçdaroğlu'nu zan altında bırakacaksın. Takdiri CHP'ne oy veren değerli vatansever seçmenlerin takdirine bırakıyorum."