Atatürk'e 'soykırımcı' deniyor, 'deve kuşu' ünlüleri Disney'e ve Ermeni lobisine alan açıyor! Ermenistan basınında rezil haberler

Disney Plus'ın ABD'deki Ermeni lobisine boyun eğerek "Atatürk" dizisini yayından kaldırma kararı sonrası kendilerini 'Atatürkçü' olarak tanımlayan sözde ünlülerin ölüm sessizliği sürüyor. Bu sessizlik Ermeni lobisine arka çıkmakla eş değer bir durum olarak kayıtlara geçerken Ermeni provokatörler rezil söylemlerde tavan yaptı. ABD'deki Ermeni lobi grubu ANCA'nın Başkanı Aram Hamparian, Atatürk dizisini engelletmeleriyle övünerek Atatürk için "Soykırımcı" iftirasını attılar. Öte yandan Ermeni basınında birbirinden rezil haberler yer aldı. Takvim.com.tr detayları sizler için derledi.

Giriş Tarihi 03 Ağustos 2023, 11:43 Güncelleme 03 Ağustos 2023, 22:19
Atatürk’e ’soykırımcı’ deniyor, ’deve kuşu’ ünlüleri Disney’e ve Ermeni lobisine alan açıyor! Ermenistan basınında rezil haberler

İÇİNDEKİLER

ABD merkezli Disney Plus isimli platform Ermeni lobisine boyun eğdi... Platform, "Atatürk" dizisini yayından kaldırma kararı aldı.



Gelen tepkiler üzerine Disney Plus, dizinin ilk önce yine kendi çatısı altında yer alan FOX TV'de iki bölüm şeklinde yayınlanacağını, sonrasında ise sinemalarda gösterime gireceğini duyurdu.


*İlgili haberi okumak için görselin üzerine tıklayınız

Kararın ardından Disney'i aklamak isteyen FOX ise 'Atatürk'e sahip çıkıyoruz' yalanına soyundu. FOX TV Yönetim Kurulu Üyesi Engin Güler sosyal medya hesabından, "FOX TV Atatürk filmine sahip çıkıyor" açıklamasıyla göz boyamaya çalıştı. Sosyal medyada "Bizde yedik! Kara bir leke olarak anılacaksınız! FOX TV de bitti" yorumları yapıldı.

Disney'in Atatürk dizisi ile ilgili aldığı skandal karar sonrası AK Parti'den çok sert tepki geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yaşananları utanç verici olarak niteleyip, "Daha önce çeşitli vesilelerle ifade ettiğimiz gibi ABD'deki bu sözde soykırım şebekesi, tarihi olayları yalan siyasetine alet etmektedir." dedi. Lobilerin faaliyetlerinin Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti karşısında hiç hükmünde olduğunu belirten Çelik, "Bu şebekelere boyun eğenler utansın" şeklinde konuştu.



RTÜK İNCELEME BAŞLATTI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, yerli içerik "Atatürk" dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığı belirtilen Disney + isimli kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verildiğini bildirdi.


*İlgili haberi okumak için görselin üzerine tıklayınız

BUNLAR 10 KASIM ATATÜRKÇÜLERİ...

Tam da bu noktada gözler hemen hemen her toplumsal konuda meseleyi Atatürk'e getirerek algı yapan ancak Disney'in 'Atatürk dizisi' kararına tek kelime etmeyen ünlülere çevrildi.

Disney Plus'ın 'Atatürk' sansürüne göz yumup kayıtsız kalan ünlülerle ilgili, "Bunlar 10 Kasım Atatürkçüleri" yorumları yapıldı.



HADSİZ HAMPARİAN! ATATÜRK'Ü SOYKIRIMCI İLAN ETTİ

Tüm bu yaşananların gölgesinde ABD'deki en büyük Ermeni lobi grubu olan Amerika Ermeni Ulusal Komitesi Başkanı Aram Hamparian bir skandala daha imza attı.

Hamparian, ABD merkezli Politico'ya verdiği demeçte Disney Plus'taki 'Atatürk' dizisine karşı başlattıkları karalama kampanyasını övdü.

Hadsiz Hamparian'ın skandalları bununla da sınırlı kalmadı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü 'soykırımcı' olmakla itham etti.



Ermeni basınında da birbirinden rezil haberler peyda oldu...

ERMENİ BASININDA BİRBİRİNDEN REZİL HABERLER
Ermenistan'da yayın yapan Aravot gazetesi ise bu gelişmeyi provokatif bir Haber ile okurlarına sundu. Gazete 'Ermeni lobisi sayesinde Atatürk' dizisi Disney Plus platformlarında yayınlanmayacak. Türkiye'de sıcak tartışmalar yaşanıyor' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Türklerin Disney'in 'Atatürk' sansürüne gösterdiği tepkileri propaganda saldırısı olarak nitelendiren Ermeni gazete şu skandal yorumda bulundu;

'Türk tarafı Disney Plus'a karşı bir propaganda saldırısı başlattı'

Sosyal medyada çığ gibi büyüyen tepkiler için ise 'birlikte uluma' benzetmesi yapıldı.

*İlgili haberi okumak için görselin üzerine tıklayınız