"Bir an önce susturulmam gerekiyordu"

Devrimci Karargah Örgütü davasında verilen hapis cezası onanan Hanefi Avcı kararı ilk kez değerlendirdi.

Giriş Tarihi 24 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 24 Aralık 2014, 23:08
Bir an önce susturulmam gerekiyordu

İÇİNDEKİLER

Avcı, "Benim başıma gelen her şey kitaptan geldi, son kısımda örgütten bahsediliyor" dedi. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Avcı'ya verilen yasa dışı "Devrimci Karargah örgütüne yardım" ve "Ruhsatsız vahim nitelikte silah bulundurma" suçundan toplam 9 yıl 9 ay 15 gün hapis cezasını onamıştı.

Avcı'nın açıklamalarından satır başları:

Zannederim biraz susturmak için alelacele bir komployla içeri gönderildik. Benim başıma gelen her şey kitaptan geldi, son kısımda örgütten bahsediliyor. Oda TV davası da kitabımdan ötürü açıldı. 2 ay içinde 400 bini aşkın satış vardı, sonra bıçak gibi satışlar kesildi. İnsanlar kitabı almaktan korktu.

Olayı sadece iktidar-cemaat meselesi olarak görmemek lazım. Belli bir aydın kesim de kitabı beğenmedi, "abartıyorsun" dendi.

Kitapta abartı yok hatta kitabın eksik olduğu kanaatindeyim. Cemaatin 2010 oylamasından sonra aldığı güçle sınırsızca yaptığı şeyler var.

"BİR AN ÖNCE SUSTURULMAM GEREKİYORDU"

Benim hayatım sol örgütlerle mücadeleyle geçti. Cemaatin acelesi vardı, bir an önce susturulmam gerekiyordu. Bir kişi hariç benimle birlikte yargılanan insanları tanımıyorum.


"BU KADAR HIZLI CEVAP VERECEKLERİNİ TAHMİN ETMİYORDUM"
Cemaate hangi insanın ne zaman çizgiui geçip suç işlemeyeceğini bilemiyoruz. Bu kadar hızlı hesap vereceklerini tahmin etmiyordum.

"ASIL SUÇLU POLİSLER, SAVCILARDIR"
Türkiye'de hiçbir bakan kimin nasıl dinlendiğini bilmiyor. Cemaat operasyon öncesi kamuoyunu oluşturmak için önce kendi mensuplarına bilgi veriyor. Asıl suçlu polisler, savcılardır. Basın mensuplarının çizgiyi aşıp aşmadığı zamanla belli olur.

"CÜBBELİ HOCA'YA DA AZİZ YILDIRIM'A DA KUMPAS KURULDU"
Cübbeli Hoca'ya da Aziz Yıldırım'a da kumpas kuruldu. Bir bardakla isterlerse sizi terör üyesi yapabilirler. Cemaat insanları iftira atmak için dinliyor. Cemaat hala iktidara karşı alternatiftir.

"ELLERİNDE BİNLERCE KAYIT VAR"
Sadece yayınlanan konuşmalar yok, ellerinde binlerce kayıt var, bütün bakanlar dinlendi.

DEVRİM KARARGAH PROTESTOLARI
Protestocular gösterilerinde haklılar. Devrim Karargahta yapılan protestolar haklı ama yöntem yanlış.

ŞİKE OPERASYONU
Cemaat tarafından önce kamuoyu hazırlanıyordu, ardından operasyon geliyordu. Yasadışı dinlemeler operasyonlardan çok daha önce başlatılıyordu, ardından komplo kuruluyordu.

AVCI'NIN TWITTER HESABINDA BOMBA DETAY
"Haliç'te Yaşayan Simonlar Dün Devlet Bugün Cemaat" isimli kitabı nedeniyle yargılanan Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, kitabının ikincisini yazacağını duyurmuştu