Portakallı İrmik Helvası Tarifi

Malzemeler

1 paket irmik
250 gram tereyağı ve margarin karışımı
1-2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
2 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker
Üzerine:
Hindistancevizi
Portakal kabuğu
İnce çekilmiş cevzi

Portakallı İrmik Helvası Yapılışı

Fıstık ve irmiği yağla birlikte kavurun. Karamel rengini alınca, rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Biraz daha kavurup ateşten alın. Sütü ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika sonra tozşekeri ekleyin. Yarım saat dinlendirin ve servis tabağına alın. Rendelenmiş portakal kabuğu, hindistancevizi ve ince çekilmiş cevizle süsleyip servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.