Helva-i Hakani Tarifi

Malzemeler
3 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı badem
150 gram tereyağı
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı pirinç unu
Yarım su bardağı buğday nişastası
Bir buçuk su bardağı kaymak
Servis için: Kaymak ve kıyılmış badem
Helva-i Hakani Yapılışı
SÜT ve tozşekeri kaynatın. Ayrı bir yerde bademi suda dinlendirip, kabuklarını soyun ve blenderden geçirin. Tereyağını tencere alıp, köpürtmeden eritin. Un, pirinç unu ve nişasta ekleyip, kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırın. Badem ekleyip, 25 dakika kavurun. Sütlü karışımı ilave edip, karıştırmaya devam edin. Sütü çekince ocaktan alıp, tencerenin üzerini temiz bir bezle kapatın. 20 dakika dinlendirin. Kaymak ekleyip karıştırın. Servis tabaklarına pay edip, üzerlerine kaymak yerleştirin. Kıyılmış badem serpip servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.