Antepfıstıklı İrmik Tatlısı Tarifi

Malzemeler:
İki buçuk su bardağı süt
6 çorba kaşığı irmik
6 çorba kaşığı tozşeker
Yarım paket vanilya
Üzeri için:
300 gram iri kıyılmış antepfıstığı
Yarım portakalın suyu
Yarım çay bardağı pudraşekeri
Antepfıstıklı İrmik Tatlısı Yapılışı:
1 üzeri için antepfıstığı, portakal suyu ve pudraşekerini karıştırın. Karışımın yarısını streç filmle kaplanmış küçük boy cam bir kabın tabanına bastırarak yerleştirin. Daha sonra buzdolabına alın. 2 Ayrı bir yerde süt, irmik ve tozşekeri göz göz olana dek sürekli karıştırarak pişirin. Koyu kıvam alınca ocaktan indirip, vanilya ilave edin ve karıştırın. 3 Antepfıstıklı karışımı buzdolabından alıp, üzerine irmikli harcı yayın. Oda sıcaklığında 10 dakika dinlendirip, kalan antepfıstıklı karışımı üzerine koyun. 4 saat buzdolabında dinlendirip, dilimleyerek servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.