Karnıyarık Tarifi

Malzemeler
4 adet patlıcan
2 su bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
Üç buçuk çorba kaşığı margarin
200 gram kıyma
3 adet domates
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber
3-4 dal maydanoz

Karnıyarık Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyu, tuzlu suda bekletin. Suyunu sıkıp, kızgın yağda kızartın ve kenara alın. Piyazlık doğranmış soğanı margarinle birlikte, soğanlar pembeleşene kadar soteleyin. Kıymayı ilave edip, bir süre daha sotelemeye devam edin. İçine küp doğranmış domates ve kıyılmış sivri biberi ekleyip, karıştırın. Salça, tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra 5-6 dakika pişirin. Kıyılmış maydanozu ekleyip, karıştırın. Patlıcanların ortalarını açıp, karışımı patlıcanların içine pay edin. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirip, fırına verin. 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.