Atom Salata Tarifi

Lezzetin sınırlarını zorlayan Atom Salata

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2012, 00:00 Güncelleme 25 Aralık 2012, 16:35

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 kg patates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Yarım demet dereotu, tuz
İçi için: 5 adet orta boy havuç
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarmısak
1 çorba kaşığı mayonez, tuz
Atom Salata Yapılışı
PATATESLERİ haşlayın ve ezin. İçine zeytinyağı, limon suyu, ince kıyılmış dereotu ve tuz ilave edip yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve her bir parçayı avucunuzun içinde baş parmağınızla incelterek
içli köfte yapar gibi küçük çanaklar hazırlayın. İç harç için rendelenmiş havucu sıvıyağda kavurun. Ilındıktan sonra yoğurt, dövülmüş sarmısak, mayonez ve tuz katıp karıştırın. Hazırladığınız harcı patates çanaklarının içine paylaştırın. Servis tabağına aldığınız atom salatayı buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.