Güveçte İslim Kebabı Tarifi

Malzemeler:
6 adet patlıcan
400 gram kuşbaşı kuzu eti
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan, 1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı kekik
1 adet defne yaprağı
2 adet kabak
5 adet domates
Tuz ve karabiber
Güveçte İslim Kebabı Yapılışı:
PATLICANLARI alacalı soyun. Boydan boya çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Üzerlerine tuz serpip 15 dakika bekletin. Bol suyla yıkayın ve hafifçe sıkıp, kurulayın. Sıvıyağda kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkarın. Diğer taraftan 4 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp, ince kıyılmış soğan, dövülmüş sarmısak, kekik ve defne yaprağını ekleyin. Soğan pembeleşene dek kavurun. Eti tavaya ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar sote edin. Üzerine küp doğranmış kabak ve domates ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Patlıcan dilimlerini 6 adet küçük güveç kabına (+) şeklinde üst üste ve kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin. Etli harcı içlerine pay edin. Kenarlardan sarkan patlıcanları üzerine toplayıp tamamen kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.