İstanbul Pilavı Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı pirinç
1 adet tavuk göğsü
2 kahve fincanı tuzsuz tatlı badem
1 kahve fincanı tuzsuz antepfıstığı
1 tatlı kaşığı safran
1 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar su, tuz

İstanbul Pilavı Yapılışı

1 Badem ve antepfıstığını ayrı kaplara alıp ocağa oturtun. Biriki dakika kaynatıp süzün ve kabuklarını soyun. Tavuk etini tuzlu suda haşlayın. Süzüp küçük doğrayın ve kenara alın. 2 Pirinci ılık tuzlu suda 15 dakika ıslatın. Daha sonra yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencereye alıp pirinci beyazlaşana kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve safranı ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilavın suyunu çekmesine yakın üzerine tavuk, badem ve antepfıstığını ilave edip karıştırın. Suyunu tamamen çekinceye kadar pişirip ocağı kapatın. Tencerenin üzerine kağıt bir havlu örtün. 10 dakika demlendirip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.