Kıtır Tarifi

Malzemeler

125 gram beyaz peynir
125 gram oda sıcaklığında margarin
Yarım demet dereotu
2 su bardağı un
Bir tutam karbonat, tuz
Üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı
Haşhaş tohumu

Kıtır Yapılışı

Derin bir kasede rendelenmiş beyaz peynir, margarin, ince kıyılmış dereotu ve tuzu karıştırın Elenmiş un ve karbonatı ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine elinizle yayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp tırtıklı bir ruloyla şeritler halinde kesin. Haşhaş tohumu serpin ve
önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika üzeri kızarana kadar piflirin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.