Tavuk Kuzi Tarifi

Malzemeler

10 adet tavuk göğsü
15 adet arpacık soğan + 10 adet arpacık soğan
1 tatlı kaşığı zencefil
5 diş sarmısak
2 çorba kaşığı salça
50 gram arnavut biberi (küçük acı biber)
2 tatlı kaşığı toz zerdeçal
Yarım su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı kuru üzüm
2 çorba kaşığı badem (kavrulmuş)
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 adet limon bitkisi
1 çorba kaşığı tozşeker

Tavuk Kuzi Yapılışı

Yağı genişçe bir tavaya alıp kızdırın. 15 adet arpacık soğanı ve sarmısakları soyup tavaya alın. Zencefil ve limon bitkisini de ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Salça, acı biber ve zerdeçalı ekleyip karıştırın. Bütün malzemeler birbirleriyle özdeşleştikten sonra tavukları ve yoğurdu ekleyin. Tavukları önlü arkalı pişirin. Son olarak kuru üzüm ve kızarmış arpacık soğanı ekleyip karıştırın. Tuz ve biberini ayarlayın. Badem ve şekeri ekleyin. Bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.