Zeytinyağlı Kerevizli Ayva Tarifi

Malzemeler

2 adet ayva
1 adet büyük boy kereviz
1 adet havuç
1 adet kırmızı havuç
2 diş sarmısak
1 adet soğan
Yarım limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar su
Tuz

Zeytinyağlı Kerevizli Ayva Yapılışı

Ayva ve kerevizin kabuklarını temizleyip, ayvayı elma dilimi, kerevizi ise parmak kalınlığında doğrayın. Kararmasını önlemek için limonlu suda dinlendirin. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Kabukları temizlenip, halka doğranmış havuç ekleyip, birkaç dakika daha soteleyin. Üzerine sarmısak, ayva ve kereviz ekleyin. Tuz, limon suyu ve 1 su bardağı sıcak su ilave edip pişmeye bırakın. Kırmızı havuç renk verdiğinden kabuğunu temizleyip, halka doğrayın ve küçük bir kapta haşlayın. Ayva ve kereviz pişince tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yemeği servis tabağına alın. Üzerine kırmızı havuç ekleyip, az miktarda zeytinyağı gezdirin. Arzuya göre nane veya dereotu ile servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.