Bulgur Pilavı Tarifi

Malzemeler
1,5 su bardağı bulgur
4,5 su bardağı kaynamış su
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1,5 çay kaşığı tuz
Karabiber (Değirmen)

Bulgur Pilavı Yapılışı

Bulguru ılık su ile yıkayalım. Bulgur bir kenarda beklerken, tencerede zeytinyağı ve tereyağında yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı kavuralım. Ardından domates salçası ve biber salçasını ekleyip yarım dakika kadar kavuralım. Bulguru da ekleyip 1 dakika daha kavurup, üzerine 4,5 su bardağı kaynar suyu ekleyelim. Tuzunu ve karabiberini atalım.Yaklaşık 15 dakikada pişiyor.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.