Ajvar sos Tarifi

Malzemeler
2 kg. etli kırmızı biber
2 kg. patlıcan
4 orta boy soğan
Yarım baş sarımsak
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı zeytinyağ
Tuz
Pulbiber

Ajvar sos Yapılışı
Biberleri ve patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Tencereye zeytinyağını alıp hafif kızdırın ve soğanları ekleyin. Hafifçe kavrulduktan sonra biberleri ve patlıcanları ilave edin. İrice doğranmış sarımsakları,sirkeyi ilave edip kısık ateşte hiç suyu kalmayacak şekilde pişirin. Sosu blender' dan geçirip püre yapın ve tekrar ocağa alın. Tuzu ve biberi ekleyip bir iki daha kaynatıp sıcakken kavanozlara aktarıp kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin. İyice soğuyana kadar kımıldatmadan bekletin ve kilere kaldırın. Kışın kahvaltı sofralarında afiyetle tüketebilirsiniz.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.