Enginarlı Köfte

MALZEMELER:
400 gram kıyma l 1 adet soğan
1 çorba kaşığı galeta unu
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon
3 adet havuç
10-12 adet arpacık soğan
5 adet enginar
1 su bardağı bezelye
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı su
YAPILIŞI:
1 kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, galeta unu, kıyılmış maydanoz, karabiber, kimyon ve tuz ilave edip yoğurun. Hazırladığınız harçtan arzunuza göre köfteler hazırlayıp kenara alın. 2Diğer taraftan, havuçları temizleyip uzunlamasına dörde bölün ve 3-4 cm uzunluğunda doğrayın. Arpacık soğanları temizleyin. Enginarları üçgen parçalar halinde doğrayın. Sıvıyağı kızdırıp arpacık soğan, havuç ve bezelyeyi ilave edin. Sebzeler yarı yarıya yumuşadığında enginarı ekleyin. Birkaç dakika kavurup suyu ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Enginarlar yumuşamaya başlayınca ocaktan alın. Hazırladığınız köfteleri bir fırın tepsisine dizin. Üzerine sebzeli karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında köfteler pişene kadar tutup servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.