Bill Gates, basamakları hızla tırmandı: Melinda French ile evliliğinin ardından ABD Savunma Bakanlığı ile anlaştı

Bill Gates, basamakları hızla tırmanıyordu. Özel hayatında da aradığı aşkı bulmuştu! Gates, 1987'de Melinda French ile tanıştı. Evliliğe ikna etmek için 7 yıl uğraştı. Ve 1994'te hayatının aşkı Melinda ile evlenmeyi başardı. 2 binli yıllarda ise Bill Gates zenginliğin zirvesine çıktı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Haziran 2021 Güncelleme 25 Haziran 2021, 06:59
Bill Gates, basamakları hızla tırmandı: Melinda French ile evliliğinin ardından ABD Savunma Bakanlığı ile anlaştı

İÇİNDEKİLER

Bill Gates, basamakları hızla tırmanıyordu. Özel hayatında da aradığı aşkı bulmuştu! Gates, 1987'de Melinda French ile tanıştı.

Evliliğe ikna etmek için 7 yıl uğraştı. Ve 1994'te hayatının aşkı Melinda ile evlenmeyi başardı. 2 binli yıllarda ise Bill Gates zenginliğin zirvesine çıktı.

AMAZON'LA KAPIŞTI
Ardı ardına dev ihaleler kazandı. Bunlar arasında ABD Savunma Bakanlığı'nın yürüttüğü projeler de vardı.

Pentagon 26 Ekim 2019'da bilgisayar altyapısının modernizasyonuna ilişkin ihale yaptı.

10 milyar dolarlık 'bulut' ihalesini Gates'in şirketi Microsoft kazandı. İhale, Amazon ile Microsoft arasında da büyük bir mücadeleye yol açtı.

Pentagon, "İhaleyi Microsoft'a vererek bulut stratejimizin uygulanmasında önemli bir adım daha attık" açıklamasını yaptı.

ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK
Proje, Pentagon'un gizli bilgilerini de içeren tüm verilerinin kurulacak buluta taşınmasını kapsıyordu.

Pentagon'un ikinci bir ihalesi de artırılmış gerçeklikle ilgiliydi. Bu ihaleyi de yine Bill Gates'in kurduğu Microsoft kazandı. (26 Mart 2021) ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), artırılmış gerçeklik sistemiyle çalışan ve özellikle sahadaki askerlerin hareket kabiliyetini artıracak yeni nesil askeri başlıklar için 22 milyar dolara Microsoft ile anlaştı.

Microsoft firması, ordu için 'Entegre Artırılmış Görsel Sistem' (IVAS) üretecek.

Microsoft'un üreteceği artırılmış gerçeklik tabanlı askeri başlıklar, firmanın 'HoloLens' adlı video oyunlarında kullanılan başlıklarına dayanıyor.

Ancak ordunun talepleri doğrultusunda sahadaki askerlerin kullanımına sunulacak.

130 MİLYAR DOLARLIK BOŞANMA
Gates, geçtiğimiz aylarda 27 yıllık eşi Melinda ile boşanma kararı aldı.

130 milyar dolarlık servetini eşiyle paylaşılacağı vurgulandı. Boşanma davasıyla birlikte ihanet iddiaları da patladı.

Gates'in 2015'ten bu yana Bill ve Melinda Gates Vakfı için çevirmen olarak çalışan Zhe 'Shelly' Wang ile birlikte olduğu vurgulandı. Gates, boşanma kararı alınca ABD medyası eski defterlerini de açtı.

Pizza Gate skandalı ile anılan pedofili milyarder Epstein'ın evinde kaldığını yazdı. Gates'in 25 Haziran 2019'da çocuk tacizcisi Jeffrey Epstein'in Manhattan'daki evinde kaldığı belirtildi. İddialara göre; Epstein tutuklanacağını anladı ve Gates'i evine davet etti. Epstein bir süre sonra cezaevinde intihar etti.

YARIN: BİLL GATES VAKFI VE İLAÇLAR