Vedat İnceefe

VEDAT İNCEEFE

Tarihi 20 Nisan 2013

Aslan bir engeli daha aştı

Ligin son 5 haftasına girildiğinde kendi sahasında oynayacağı en kolay maçtı Elazığspor karşılaşması. Fakat Yılmaz Vural'dan sonra çok büyük ivme kazanan Elazığ'ın deplasmanlarda büyük takımlara iyi oynadığını da unutmamak gerekiyordu. Galatasaray maçın başında Burak Yılmaz ile golü bulunca oyun anlamında çok rahatladı. Golden sonra Elazığ biraz direnç gösterdi.
Fakat Elazığspor forması giyen Bilica'nın hatasıyla Galatasaray ikinci golü buldu. Ve Elazığ'ın tamamen direnci düştü.
Oyun anlamında seyir zevik iyi olan bir maç izlemedik. Fakat gol pozisyonu anlamında zengin bir ilk yarı oldu.

AÇIK OYNARSAN

Bunun nedeni de Elazığspor'un da orta sahasının tamamen oyundan düşmüş olması.
Elazığ Serdar ile 22. dakikada gol bulsa da Bilica'yı tutamayan Elazığ! Drogba'nın golüyle ilk yarıyı 3-1 mağlup kapattı. İkinci yarıda ise kaybedecek birşeyi kalmayan Elazığ, tamamen golü düşününce oyun biraz daha zevkli duruma geldi. Elazığspor'un en büyük sıkıntısı takım olarak defans yapamayışıydı. Spor Toto Süper Lig'de lider takıma karşı bu kadar açık bir futbol oynarsanız, cezayı kesecek usta ayakların çok olduğunu unutmamanız lazım.
Neticede Galatasaray bir engeli daha kayıpsız kapattı. Galatasaray son 4 haftaya 4 puan farkla şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Takipçisi Fenerbahçe maçına kadar bu farkı korursa büyük bir ihtimalle şampiyon diyebiliriz.

* * *
MAÇIN EN İYİ OYUNCUSU
Melo dün gece gerçekten muazzam futbol sergiledi. Sahada basmadık yer bırakmadı. İyiydi.

* * *
MAÇIN EN KÖTÜ OYUNCUSU
Bilica, yaptığı hatalarla mağlubiyeti getiren isimdi. Çok kritik hatalar yaptı ve takımını yaktı.