Vedat İnceefe

VEDAT İNCEEFE

Tarihi 14 Nisan 2013

Bir engel daha aşıldı

Hafta arasında Real Madrid karşısında sergilediği futbol ve aldığı skorla özgüveni tavan yapan Galatasaray'ın dün geceki Karabükspor maçında önünde birtakım handikaplar vardı.
Bunlar nelerdi... Fatih Terim'in soyunma odası ve yedek kulübesinde olmayışı... Ligin bitimine çok az bir zaman kalması ve kaybedilecek her puanın şampiyonluk yolunda sıkıntı yaratacak olması. Karabükspor'un düşme potasında yer alması... Hafta arası oynanan maçta ikinci yarıda iyi yapılan hiçbir şey Karabük maçının ilk 45 dakikasında yoktu.
Şöyle söyleyebilirim ki ilk yarıda kanatları hemen hemen hiç kullanmayan bir Galatasaray vardı. Her atak göbekten gelişti. Ya Burak ofsaytta kaldı, ya da Sarı-Kırmızılı futbolcular topu iyi kontrol edemeyerek rakibe kaptırdı. Karabükspor ise en iyi şekilde defans yapıp kaptığı toplarla kontra yapmak istedi. Ve bunlardan da sadece 1 pozisyonda etkili olabildi.

TEK DEVRELİ ASLAN
Bu sezon Galatasaray hiçbir maçında 90 dakika boyunca iyi oynadığını göremedik. Ne hikmetse ilk yarı mükemmel, ikinci yarıda rölanti ya da ilk yarıda rölanti ikinci yarıda mükemmel oynadılar.
Galatasaray, hep tek devreli oyunlarla şampiyonlukta iddialı duruma geldi.
İki devre de bu oyunu oynamış olsaydı rakipleriyle arasında dağlar kadar fark olurdu. İkinci yarıda Real Madrid maçının yıldızı Sneijder kendi çabalarıyla gol atarak takımını öne geçirdi. Neticede zorlu bir deplasman kayıpsız geçilip zirve yarışında bir engel daha aşıldı.

* * *
MAÇIN EN İYİ OYUNCUSU
Melo ve Sneijder, takımları adına ellerinden geleni yaparak 3 puana çok önemli katkı sağladı...

* * *
MAÇIN EN KÖTÜ OYUNCUSU
Şu anda ligin gol kralı olan Burak Yılmaz, dün gece beklentileri karşılamaktan uzaktı...