Vedat İnceefe

VEDAT İNCEEFE

Tarihi 29 Nisan 2012

Son maça kadar devam

Türk Telekom Arena'da geçen hafta alınan Fenerbahçe mağlubiyetinden sonra Trabzonspor maçının Galatasaray için şampiyonluk yolundaki önemi çok büyüktü. Avni Aker'de alınacak bir beraberlik veya mağlubiyet, Fenerbahçe'nin bugün Beşiktaş'ı yenmesi halinde ibrenin Sarı-Lacivertli takıma dönmesi demekti.
Ancak, karşılaşmanın başlamasıyla birlikte deneyimli teknik adam Fatih Terim'in oyuncularını ne kadar iyi motive ettiğini hep beraber gördük.

BU SKOR KAÇINILMAZDI
Sarı-Kırmızılılar, karşılaşmanın henüz 4. dakikasında gol pozisyonu buldu. Belli ki Fatih hocanın aklında sedece bu maçı kazanmak vardı.
Nitekim 20. dakikada Selçuk'un müthiş frikiğiyle perde açıldı. Ardından Necati'nin 2 golü ilk yarının skorunu tayin etti. İlk yarıda takım oyununda kopukluklar yaşayan Trabzonspor, Galatasaray ataklarına karşılık veremedi. Sarı-Kırmızılılar'ın Trabzon karşısında ilk yarıdaki net skorunda Bordo-Mavili takımın teknik direktörü Şenol Güneş'in de payı vardı. Volkan yerine Serkan, Alanzinho yerine Adrian'la başlamak gibi...

RAKİPLERE GÖZDAĞI VERDİ
Trabzonspor, maçın ikinci yarısında toparlanıp daha etkili bir görüntü çizdi. Bunun sonucunda Bordo-
Mavililer
, Arjantinlisi Colman'la 2 gol buldu. Ancak, hedefe kilitlenmiş olan Galatasaray, maçın ikinci yarısında da 1 gol bularak 3 puanı cebine indirdi.
Galatasaray, bu maçla hem moral buldu hem de rakiplerine önemli bir gözdağı vermiş oldu.

* * *
Maçın en iyisi
Selçuk İnan, yaptığı 1 asist ve attığı 1 golle sahanın tartışmasız yıldızıydı.

* * *
Maçın en kötüsü
Maçın ilk yarısındaki oyuncu tercihleriyle Şenol Güneş bekleneni veremedi.