Ulaş ÖZDEMİR

ULAŞ ÖZDEMİR

ulasugras@gmail.com
Tarihi 8 Şubat 2015

Futbol yok, şapka var!

Trabzonspor'un Fenerbahçe maçları her zaman gergin başlar. Gerginlik, malum şikeli sezondan sonra zirveye ulaştı ve bundan fayda sağlayan hep Fenerbahçe oldu. Bu kez ortalık sakindi ve devreye TFF girdi, 'Yıldırım'ı düşürdü Trabzonspor'un üzerine.
Sonrası tufandı zaten...
Madem öyle önce hakem. "Araması yanlıştı, doğruydu" tartışmalarını bir kenara bırakarak söylüyorum...
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu yanlış kişiyi aradı. Çünkü hakem bütün takdir haklarını Fenerbahçe'den yana kullandı. Trabzonspor'un faullerinde kart standartlarını düşürdü. Benzeri hareketler Fenerbahçeli futbolcular tarafından yapılınca kart standartları biranda yükseldi.
Kısacası tek kelimeyle rezaletti.
Gelelim maça...
Trabzonspor'un hiçbir oyuncusu standartlarının yarısı kadar oynayamadı. Buna rakibin iştahlı oyunu da eklenince Trabzonspor kolektif aklı yitirerek sahada resmen ruh gibi gezindi. Savunma hattını ve kaleciyi çıkarttığımızda sahada bir takımın ve futbolun varlığından maalesef söz edemiyoruz.
Düşünün Mustafa Reşit Akçay'ın Trabzonspor'u geçen sezon Kadıköy'de çok daha iyiydi.

LİDER OYUNCU YOK!

Trabzonspor bize ne eleştirilebilecek ne de övülecek bir şey bırakmadı.
Neresini tutsak elimizde kalıyor.
Trabzonspor, bu kadar yüksek maliyetli transferler yapmış iken Kadıköy'de ortaya konan futboldan sonra artık şapkasını önüne alıp düşünecek. Çünkü hakikaten dün akşamki oyunun izahı yok!
Bordo mavililerde en büyük sıkıntılarından biri de lider oyuncu eksikliğiydi. Akhisar'da 'amatörce' seçimle sahaya sürülen ve sakatlanarak oyundan çıkan Bosingwa'yı çok aradı. Sahadaki sük?net açısından aradı. Titreyen ayakları gördükçe aradı. Takım üzerindeki etkisi anlamında aradı. Aradı da aradı...
Sonuç olarak... Medjani ve Aykut savunmada başarılıydı. Hakan da Trabzonspor'un 1 puanı almasındaki en önemli figürdü.

MAÇIN EN iYiSi HAKAN
Çok önemli kurtarışlara imzasını attı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ CONSTANT
Orta alanda hiçbir varlık gösteremedi.