Tarihi 4 Mayıs 2015

Hande servet harcadı

Şimdilerde hiçbir proje de yer almasa da, her gün instagram'da oğlu Aslan Leon ile paylaştığı fotoğraflarla kendini gösteren Hande Ataizi'nin bir süre önce maddi sıkıntı içinde olduğunu duymuştum. Eylül 2012'de ABD'li gazeteci Benjamin Harvey ile evlenen Ataizi, Nişantaşı'nın en önemli yeri olan Rumeli Caddesi'nden 1.5 milyon dolara bir ev almış ve eşiyle buraya taşınmıştı. Biliyorsunuz bu semtteki dairelerin fiyatları daha yukarı seviyelerde ama Ataizi, aksine yıkık dökük bir ev almayı tercih etmişti. Bu sayede evi ucuza satın almıştı. Evine Fransız esintileri katmak isteyen Ataizi, bir süre önce ünlü bir mimarla el sıkışmıştı. Konuşulanlara göre güzel oyuncunun evinin tadilatı bitmiş. Ben de ne kadar harcadığını merak ettim ve bir araştırma yaptım. Duyduğum rakam dudak uçaklattı. Ataizi'nin evin dekorasyonu için harcadığı miktar 700 bin lira civarındaymış. Evet yanlış duymandınız! Bu parayla Ulus'ta ya da Fulya'da bir ev daha alabilecekken Ataizi, böyle bir yatırım yapmış. Zaten bu rakamı ödeyen birinin maddi sıkıntı içinde olması düşünülemez. Ben de Ataizi'ne yeni evinde mutluluklar dilerim.

ÖNERİ


1- Nişantaşı'na gittiğinizde Teşvikiye Camii'nin hemen arkasında yeni açılan restoranları bir gezin. Hele ki Union22 isimli mekana muhakkak uğrayın. Çünkü hem sabah kahvaltısını bir tadın hem de 22 çeşit bulunan lezzetli mönüsüne bir göz atın. Benden tavsiye...
2- Geçtiğimiz gün mesai arkadaşlarım Deniz Bayar ve Özge Gürcan ile birlikte Sultanahmet turu yaptık. Bildiğiniz Sultanahmet Meydanı'nın ve Ayasofya'nın önünde kalan boş alanda lalelerden oluşan bir "taban halısı" gördük.
Muhteşem bir manzara, turistler ve bizler dahil elimizde telefonlar lalelerle selfie çekildik. Neyse sonraki turumuz Tarihi Hürrem Sultan Hamamı oldu. Önce önünde bulunan restorana oturduk, birşeyler içtik. Daha sonra ise merak edip hamama girdik. İçeri girdiğiniz de buranın tarihi dokusuna hayran kalmamak elde değil. Hele ki ikram edilen meyve, lokum ve Osmanlı şerbeti sizi alıp tarihin derinliklerini götürüyor. Yolunuz Sultanahmet'e düşerse. Buraya bir göz atın derim… 3- Nişantaşı Atiye Sokak'ta geçtiğimiz bahar aylarında açılan Nopa'nın bahçesinde yapılan partiler şu sıralar çok konuluşuyor. Arka tarafı bahçe olan Nopa, şimdiden popüler mekanlar arasına adını yazdırdı. Nopa hem Nişantaşı'nda olup, hem de gözlerden uzakta olmak isteyenler için biçilmiş kaftan.

VATANDAŞLIĞI ONAYLANINCA BOŞANIYOR

Evlendikleri günden itibaren olaylı ilişkileriyle gündemden düşmeyen Azeri model Günay Musayeva ile oyuncu Tolga Karel hakkında birçok kez boşanacaklarıyla ile ilgili yazı kaleme aldım. Evlendikten kısa bir süre sonra Cihangir Can isminde bir de erkek çocukları bulunan ikilinin çocuklarına rağmen evlerini ayırdığını ilk kez bu köşeden okumuştunuz. Karel, evli olmasına rağmen uslanmayarak gece gezmelerinde birçok kez genç kızlarla görüntülenmişti.
Buna rağmen suskun kalmayı tercih eden Günay Musayeva resmi olarak boşanma davası açmamıştı.
Duyduğuma göre Azeri modelin şimdiye kadar dava açmamasının sebebi Türk vatandaşı olma isteğiymiş. Türk Ceza Kanunu'nun 403 sayılı yasasına göre "Bir Türk vatandaşıyla evlenip, en az üç yıl evli kalması, fiilen birlikte yaşamaları" neticesinden bu haktan yararlanabiliyormuş. Şimdilerde Türk vatandaşı olmak için başvuru yapan güzel model, bu hakkına kavuştuktan kısa bir süre
sonra kesin Tolga Karel'den boşanacakmış.

GÜNÜN SÖZÜ : Yarınlar hep güzel olacak denir. Oysa bugünler, dünün yarınları değil midir? [Victor Hugo]
HAFTANIN FiLMi: Yenilmezler Ultron Çağı
HAFTANIN DİZİSİ: Milat
HAFTANIN MEKANI: Beyoğlu 45'lik
HAFTANIN RESTORANI: Union22
HAFTANIN GÜNDEMİ: Zehra Çilingiroğlu'nun ailesinden gizli çıktığı olaylı gecesi.