Tarihi 13 Nisan 2015

Aşklara sözleşmeli yasak

Son dönemde yıldızı parlayan iki isim var. Biri genç kızların sevgilisi Kerem Bursin, diğeri ise Medcezir dizisinin yıldızı Serenay Sarıkaya. Biliyorsunuz ikili, son dönemde Mavi Jeans'ın reklam kampanyasında rol almıştı.
Birbirleri hakkında söyledikleri övücü sözler de çok uyumlu bir çift olduklarını ortaya koydu.
Bursin ve Sarıkaya arasında ekrana yansıyan bir ışık var. Biliyorsunuz birçok yapımcı önümüzdeki sezon anlaşmaları yapmak için şimdiden oyuncular ile anlaşmaya çalışıyor. Serenay Sarıkaya'nın oynadığı Medcezir bu sezon bitiyor. Kulağıma gelenlere göre söz verdiğim için ismini yazmayacağım ama Türkiye'nin en önemli yapım şirketlerinden biri önümüzdeki sezon Kerem Bursin ile Serenay Sarıkaya'yı aynı projede buluşturmak için çalışmalara başladı. Sarıkaya, şimdilerde aynı dizide rol aldığı Çağatay Ulusoy ile aşk yaşıyor.
Bir dargın bir barışık sürdürdükleri ilişkileri magazin sayfalarının manşetlerinden inmiyor. Son dönemde set aşkları çok moda oldu. Hal böyle olunca da oyuncuların özel hayatı diziden daha çok konuşuluyor. Yapımcıların bu durumdan şikayetçi olduğunu biliyoruz.
Bunu önlemek isteyen yapımcılar anlaşma şartlarında değişiklik yaptı. Buna göre aynı projede rol alan oyuncuların birbiriyle aşk yaşaması yasak. Eğer bu yasağı çiğnerlerse yüklü bir tazminat ödemeye mahkum olacaklar. Bölüm başı 40 - 50 bin lira alan oyuncuların yapımcıya maliyeti çok yüksek oluyor.
Sette çalışan yüzlerce insanın maaşlarını da düşünürsek bir dizinin maliyeti milyonlarca lira demek.
Anlayacağınız yapımcılar aşk haberlerinden kurtulmak için böyle bir çözüm bulmuş. Bakalım bu tedbirler işe yarayacak mı?

***

HER GECE EĞLENCE

Geçtiğimiz yıllarda eğlence sektöründe köklü bir değişim yaşandı. Bildiğiniz gibi "Commercial, House ve Edm yani Elektronik Müzik" çalan mekanlar yerlerini yavaş yavaş Türkçe Pop mekanlara bıraktı. Hal böyle olunca da eğlence hayatı kökten bir kabuk değiştirmiş oldu.
Yeniliklere açık bir ülke olduğumuz için şimdilerde bu pop modasını da tüketmeye başladık. Çünkü yeni bir akım başladı. Buna da 'Canlı Müzik' akımı diyebiliriz. Açıldığı günden itibaren bu modaya öncülük eden bir mekan var. Emirgan'daki Gizli Kalsın. Her akşam bir ismin sahneye çıktığı mekana eğlenmeye gelen ünlüler de eline mikrofonu alıp sahneye çıkıp şarkı söylüyordu. Biliyorsunuz bu mekanın Newyork'ta, Londra'da ve Paris'te benzerleri var. Şimdilerde burası da yavaş yavaş popülaritesini kaybediyor.
Fakat son zamanlarda bir mekan ön plana çıktı. Etiler'deki Vitrin… Çarşamba günleri Serkan Kaya, cuma günleri ise Berkay sahne alıyordu. Mekan sahipleri Yasin Becek, Hasan Başkaya, Turgay Işık ve Ali Yıldız değişime ayak uydurarak mekanlarında 'her gece' ismini verdikleri bir konsept sunmaya başladı.
Yine Vitrin'in içinde bulunan mekanda, her akşam farklı bir isim sahneye çıkıyor.
Canlı müzik dinlemek isterseniz bir gün muhakkak uğrayın derim.

HAFTANIN ENLERİ

HAFTANIN FİLMİ:
Aşk Olsun
HAFTANIN DİZİSİ: Diriliş Ertuğrul
HAFTANIN MEKANI: Beyoğlu Asmalı Faces
HAFTANIN RESTORANI: Suada G Balık
HAFTANIN GÜNDEMİ: Elif Gönlüm ile Gül Gölge Saygı'nın mahkemelik olması