Tarihi 1 Nisan 2014

Hatırla sevgili!

Bir zamanlar tarzları ve seslendirdikleri parçalarla zihinlere yer etmiş örnek bir çift vardı… Müzik dünyasında "Hatırla Sevgili" parçasını kendilerine has bir üslupla seslendirerek tanındılar. Eser ve Engin Noyan'dan bahsediyorum. Aslında tiyatro camiası Engin Noyan'ı çok daha yakından tanır. Alman Liseli olan Engin Noyan, bir dönem İstanbul Şehir Tiyatroları'nda yönetmen olarak da görev yapmıştı. Gel gelelim çiftin yolları ayrıldı. Eser Noyan kendine yeni bir hayat kurarken, Engin Noyan da Münib Engin Noyan olarak hayatını tasavvufa adadı.
Geçtiğimiz akşam TV'de zaping yaparken rastladığım Engin Noyan şimdilerde çeşitli ülkelerde İslam konferanslarına konuşmacı olarak katılıyormuş.
Eski marjinal görüntüsünden eser kalmayan Noyan, şarkılar yerine de ilahiler seslendiriyormuş.
Beyaz sakalı, renkli takkesi ile göze çarpan Noyan'ın dinamik ve gençlere taş çıkaran bir enerjiye sahip olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Hisar'daki aşk yuvası...

Med Cezir dizisinin yakışıklı oyuncusu Çağatay Ulusoy'un dizideki rol arkadaşı Serenay Sarıkaya ile birlikteliği magazin gündemini uzunca bir süre meşgul etti. Gazetecilerden köşe bucak kaçan ikili, basına yakalanmamak için dizinin çekimlerinin yapıldığı Tuzla'da villa kiralayarak orada yaşamaya başlamışlardı.
Kaçak yaşamaktan yorulan çift, sonunda bu durumdan sıkılmış ve basına mutluluk pozu vermişlerdi. Artık kaçmak zorunda olmadıklarını anlayan çift Tuzla'daki villayı boşaltmış. Çağatay Ulusoy, yıllarca hayalini kurduğu deniz manzaralı bir ev kiralamış. Rumeli Hisarı sırtlarından Boğaz manzaralı dairesine geçtiğimiz ay taşınan yakışıklı oyuncu şimdilerde ev işleri ile uğraşıyormuş. Sevgilisi Serenay Sarıkaya'nın isteği üzerine evde tadilat yapmaya başlamışlar. Evin dekorunu ve renklerini bizzat Serenay Sarıkaya kendisi belirlemiş.
Anlayacağınız bir dönem sıkıntılı günler geçiren yakışıklı oyuncunun her şeyiyle artık Serenay; bizzat kendisi ilgileniyormuş…

Mali tutkusu

Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'in kumar tutkusunu bilmeyin yoktur herhalde… Hafta sonları genelde soluğu Kıbrıs'ta alan ünlü şovmen, geçtiğimiz hafta yine Kıbrıs'ın yolunu tutmuş. Her ne kadar kumar ülkemizde yasaklı olsa da, Yavru Vatan Kıbrıs'ın yakınlığı kumar tutkunlarının sevdasına kapı açıyor. Casinoları ile ünlü Kıbrıs otelleri de kimilerini sevindirirken, kimilerini de üzüntüye boğuyor.
Bu uğurda Mehmet Ali Erbil de şimdiye kadar büyük bir servet kaybetti diyebiliriz. Onun kumar tutkusu hiç bitmedi. Tabii bu onun parası nasıl isterse öyle harcar. Rocks Otel'in müdavimi olan ünlü şovmen, kumarda yine küçük bir serveti masada bırakmış.

Vale terörü!

Tasarımcı Ümit Benan ile sürpriz bir şekilde evlenen Ece Sükan, Bebek müdavimleri arasında… Her hafta sonu soluğu Bebek'te alan çiçeği burnundaki çift, geçtiğimiz hafta Bebek Balıkçısı'nın valeleri tarafından tartaklanmışlardı. Ümit Benan'a saldıran valeler, haksız olmalarına rağmen Ümit Benan'ı uzun uzun hırpalamışlar. Bu boğuşma da yerlerde sürüklenen Ece Sükan'da haklı olarak valelerden şikayetçi olmuş. Böyle bir durumu inanın kabullenmek çok zor. Terör estiren Bebek Balıkçısı'nın valelerine mekan sahibinin bir daha yanlarında çalıştırmayacağını düşünüyorum. Çünkü bu ayıba maruz kalanların ünlü olmalarını bırakın, tanınmamış bile olsalar böyle bir durumda kesinle kalmalılar. Bu yüzden her zaman mekanların kapıda duran güvenlikleri ve valeleri aslında mekanın vitrinidir diyebilirim. Onların karşılaması, nezaketi mekan hakkında önemli ipuçları verir müşteriye her zaman…