LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 1 Mayıs 2015

Çarklar işleyince

Sneijder'in bir hafta aradan sonra sahaya dönüşü coşkulu ve istekli olunca Galatasaray'ın verimliliği arttı. Hamza Hoca herkesi yanıltarak rotasyon yapmadı. Sergen Yalçın döneminde performansı yükselen, son 8 resmi maçında deplasmanda tek yenilgi alan Sivasspor'un hedefi de finale uzanmaktı.
Bu cesaretli anlayış Sivas'ın erken gol bulmasını sağladı ancak Sneijder ve Selçuk İnan'ın oyuna ağırlık koymaları, Yasin, Olcan ve Sabri'nin ciddi katkıları Galatasaray'a üç dakika içinde iki gol getirdi. Özellikle Sabri'nin sol ayağıyla attığı gol muhteşemdi. Melo'nun kafa vuruşu bir ayak vuruşu sertliğindeydi.
Skor avantajından sonra oyun hakimiyeti Galatasaray'a geçti. Sneijder coşkulu, istekli oyununu mükemmel bir frikik golüyle süslerken sahanın ve gecenin yıldızı Sabri'nin golün dışında takımına kazandırdığı penaltı finalin müjdesi oldu.

MELO'NUN DÖNÜŞÜ

Melo'nun Selçuk'la oynayışının Galatasaray orta sahasına yeniden güven ve mücadele gücü getirdiğini Sivas önünde de gördük.
Melo hırsıyla tüm takımı ateşlerken Selçuk da gecenin görünmeyen yıldızlarındandı. Selçuk orta alanda Sneijder'e, Yasin'e, Bruma'ya sıkışık anlarda pas duvarı oldu. Kritik toplar kazandı ve ikili mücadeleleri kaybetmedi. Penaltı atışındaki sakinliği ve vuruş becerisi her zamanki lezzetteydi. Yasin'in gol vuruşunu geliştirmesi gerekiyor. Sneijder'in dönüşüyle verimliliği yeniden artan Yasin 4-1'den sonra vuruş beceriksizliği yüzünden iki tane yüzde yüz golü atamadı. Yasin bu eksikliğini gideremezse bütün yaptığı güzellikler elekle su taşımaya döner.

MAÇIN EN iYiSi SELÇUK
Orta sahada müthiş bir performans sergiledi.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ SİVAS DEFANSI
Galatasaray'a karşı çok kötüydüler.